De langverwachte documentaire “Vitalik: An Ethereum Story” gaat in september in première. Deze film biedt een diepgaande blik op het leven van Vitalik Buterin, de medeoprichter van de Ethereum (ETH) blockchain, en de transformatieve reis van zijn baanbrekende project.

“Ethereum Stories” en menselijke verhalen achter de technologie

De documentaire maakt deel uit van het “Ethereum Stories” initiatief, dat ook een reeks korte films omvat die eveneens in september 2024 zullen verschijnen. Na meer dan drie jaar in de maak, belooft de documentaire de menselijke kant van het Ethereum-fenomeen te onthullen. De regisseurs Zach Ingrassi en Chris Temple, bekend van hun vorige werk “The Meme Economy,” begonnen met filmen in 2021 toen ze Buterin voor het eerst ontmoetten.

Het project kreeg aanzienlijke steun via het crowdfundingplatform Mirror.xyz, waarbij 1.035,96 ETH werd opgehaald, wat neerkomt op ongeveer $2,9 miljoen. “Vitalik: An Ethereum Story” documenteert technologische vooruitgang en benadrukt de mensen en emoties die de Ethereum-beweging aansturen.

ethereum documentaire tweet
Bron: Ethereum Stories op X.

Kernmomenten en wereldwijde lancering

De filmmakers hebben sleutelmomenten in de crypto-industrie vastgelegd, waaronder de NFT-boom, geopolitieke onrust en de massale software-upgrade bekend als Ethereum 2.0. “Tijdens de achtbaan van 2021-2023 ondervond de Ethereum-gemeenschap serieuze groeipijnen. Maar ongeacht de chaos en uitdagingen, bleef Vitalik een anker, standvastig in zijn visie voor een open internet toegankelijk voor iedereen,” schreef het team in hun blog.

Trailer, ticketing en toegang tot de documentaire

De officiële trailer van de documentaire gaat op 23 juli in première op het Zora-netwerk. Deze trailer stelt kijkers ook in staat de distributie van de film te ondersteunen door tokens te munten. Een on-chain ticketevenement begint op 26 juli, waarbij kopers de documentaire 30 dagen lang kunnen bekijken op ethereumfilm.xyz.

De wereldpremière is gepland voor 18 september, met een bredere bioscooprelease gepland voor de herfst van 2024. De documentaire zal ook beschikbaar zijn op traditionele streamingplatforms in de winter van 2024/2025.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Première nieuwe documentaire over Ethereum mede-oprichter in september appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!