Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX), heeft aangekondigd dat hij van plan is een stablecoin te ontwikkelen waarmee gebruikers zonder gas-kosten transacties kunnen uitvoeren.

“De gas-kosten worden volledig gedekt door de stablecoins zelf,” verklaarde Sun in een bericht op het socialemediaplatform X.

Uitrol op Tron en uitbreiding naar andere blockchains

Sun heeft plannen om de stablecoin aanvankelijk te lanceren op de Tron blockchain, waarna een uitbreiding naar Ethereum (ETH) en alle met de Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibele blockchains zal volgen.

“We verwachten deze dienst in het vierde kwartaal van dit jaar te lanceren. Ik geloof dat dergelijke diensten het voor grote bedrijven aanzienlijk gemakkelijker zullen maken om stablecoin diensten op de blockchain te implementeren, wat de massa-adoptie van blockchain naar een hoger niveau tilt,” aldus de post van Sun.

justin sun stablecoin
Bron: Justin Sun op X.

Concurrentie met bestaande diensten

Deze nieuwe stablecoin kan concurreren met bestaande aanbiedingen zoals PayPal’s PYUSD, dat het mogelijk maakt voor in de VS gevestigde gebruikers om de stablecoin in te wisselen voor USD en vervolgens grensoverschrijdende betalingen te verzenden zonder kosten.

Een belangrijk verschil is echter dat gebruikers bij Sun’s oplossing niet hoeven om te wisselen uit de stablecoin, wat het proces vereenvoudigt.

Technische details en marktimpact

Sun heeft geen verdere technische details gedeeld over hoe de gasloze transfers bereikt zullen worden. Dit roept vragen op over de haalbaarheid en implementatie van de technologie.

De introductie van deze stablecoin zou ook de marktdynamiek kunnen beïnvloeden, gezien de recente beslissing van USDC-uitgever Circle en Binance om de ondersteuning voor USDC op Tron stop te zetten. Dit biedt Sun een extra motivatie om een succesvolle native stablecoin op zijn netwerk te ontwikkelen.

Toename in stablecoin transacties

De lancering van dergelijke diensten kan ook leiden tot een toename in het volume van stablecoin transacties.

Vergelijkbaar met USDC-transfers op het Ethereum Layer 2-netwerk Base, die momenteel gratis zijn via Coinbase Wallet, zou Sun’s oplossing mogelijk de kosten van transacties drastisch kunnen verlagen, wat bijdraagt aan een grotere adoptie van stablecoins en blockchain-technologie.

The post Justin Sun kondigt stablecoin aan zonder transactiekosten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!