Politiek en crypto lijken steeds meer met elkaar verweven te raken. Dit keer wordt er door Democraat Ro Khanna een poging gedaan om de banden tussen de Democraten en de crypto-industrie te versterken middels een exclusieve ronde tafel in Washington. Bekende figuren zoals miljardair-ondernemer Mark Cuban, Ripple CEO Brad Garlinghouse en SkyBridge Capital-oprichter Anthony Scaramucci zullen naar verwachting aanwezig zijn.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Bescherming van de crypto-industrie

Khanna’s initiatief komt voort uit de wens om de crypto-industrie te beschermen tegen een mogelijke overname door Donald Trump. Trump heeft de afgelopen maanden openlijk zijn sterke steun uitgesproken voor Bitcoin en de crypto-sector, waarbij hij beloofde de regeldruk te verminderen en een einde te maken aan wat hij de “oorlog van Biden tegen crypto” noemde.

Kritiek op SEC-benadering

Mark Cuban, investeerder en uitgesproken voorstander van crypto, gelooft dat duidelijke crypto-regelgeving van het Congres vóór de presidentsverkiezingen van 2024 kan helpen om een tweede termijn voor president Biden veilig te stellen, aangezien crypto-stemmers een invloedrijke factor zullen zijn. De miljardair heeft kritiek geuit op de huidige handhavingsaanpak van de SEC onder voorzitter Gary Gensler, die volgens hem de campagne van Biden in gevaar kan brengen.

Versterking van banden met crypto-industrie

Met de aanstaande bijeenkomst wil Khanna de banden met de crypto-industrie versterken en crypto-stemmers aanspreken. De congresman heeft een geschiedenis van het steunen van crypto-vriendelijke wetgeving, zoals de FIT21 (Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act) wet, die in mei door het Huis is goedgekeurd. Deze wet beoogt een duidelijkere verdeling van jurisdictie tussen de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC) bij het toezicht op het digitale assets-ecosysteem.

Verwachte aanwezigen

Naast de genoemde hoofdrolspelers worden ook leidinggevenden van Coinbase, Kraken, Circle, Andreessen Horowitz, voormalig CFTC-voorzitter Chris Giancarlo, Democratische wetgevers en functionarissen van het Witte Huis verwacht op Khanna’s ronde tafel. Er wordt gespeculeerd over de betrokkenheid van functionarissen van het Witte Huis, waaronder Biden’s stafchef Jeff Zients en adviseur Carole Hause, die betrokken is geweest bij het vormgeven van crypto-regelgeving in de Biden-administratie.

The post Dit is hoe de Amerikaanse Democraten hun banden met crypto industrie willen versterken appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!