Binnenkort start Jump Crypto met het eerste bug bounty-programma voor Firedancer, een nieuwe onafhankelijke validator-client ontwikkeld voor de Solana (SOL) blockchain. Dit programma, dat door de pseudonieme ontwikkelaar Cantelope Peel is aangekondigd, gaat van start op 10 juli en duurt zes weken.

Ontwikkelaars die grote bugs ontdekken in de eerste versie van de client, bijgenaamd “Frankendancer”, kunnen aanspraak maken op een deel van de totale beloningspool van $1 miljoen dollar.

Verbeteringen aan het Solana-netwerk

Firedancer is ontworpen om de veerkracht van het Solana-netwerk te verbeteren. Eventuele problemen met de huidige reeks clients kunnen grote gevolgen hebben voor de blockchain. Bovendien is Firedancer geïmplementeerd in C/C++, wat de client optimaliseert voor de high-frequency trading waar Jump bekend om staat.

Deze ontwikkeling zou de snelheid en efficiëntie van het Solana-netwerk aanzienlijk moeten verhogen, volgens mede-oprichter en CEO van Solana Labs, Anatoly Yakovenko.

solana firedancer bug bounty programma
Bron: X.

Voortgang en ontwikkelingsdoelen

Volgens Cantelope Peel verloopt het werk aan Firedancer voorspoedig. Op het platform X deelde hij dat “miljoenen slots van uitvoering zijn getest en overeenkomen met het Solana-protocol”.

Jump Crypto president Kanav Kariya gaf eerder aan dat deelname aan het Solana-ecosysteem en het oplossen van specifieke technische uitdagingen met betrekking tot het optimaliseren van hun netwerk en runtime, Firedancer een uitstekende gelegenheid bood voor Jump om bij te dragen aan het ecosysteem.

Details van het bounty-programma

Deelnemers aan het bounty-programma moeten hun klantgegevens invullen als onderdeel van het registratieproces. Immunefi, het platform dat het programma ondersteunt, zal bugs die worden gevonden in Firedancer v0.1 binnen 24 uur op werkdagen onderzoeken en hierop reageren.

Na afloop van het programma zal Immunefi een evenement-specifieke ranglijst en bugrapporten publiceren.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Solana versterkt netwerk met Firedancer bug bounty, tot $1 miljoen beloning appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!