In een uitlating via sociale media heeft Murad Mahmudov, een voormalig analist bij Goldman Sachs, scherpe kritiek geuit op twee bekende cryptocurrencies, Cardano (ADA) en Ripple’s XRP.

Mahmudov bestempelde deze munten als “cult meme coins,” een label dat flinke discussies heeft losgemaakt binnen de crypto-gemeenschap. Volgens hem zijn deze munten vooral populair door hype in de community en missen ze intrinsieke waarde.

De impact van Mahmudovs uitlatingen

Deze controversiële beweringen hebben vooral de Cardano-gemeenschap verrast en ontsteld. De backlash was hevig, waarbij leden van de Cardano-gemeenschap de voortdurende ontwikkelingen en de positie van Cardano als de tiende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie benadrukten.

murad cardano ripple tweet commentaar
Bron: X.

Een prominente investeerder in ADA verwierp Mahmudovs opmerkingen als ongeloofwaardig.

Analyse en advies van Mahmudov over memecoins

Naast zijn kritiek heeft Mahmudov ook advies gegeven over investeren in de crypto-markt. Hij suggereerde dat potentiële kopers zich moeten richten op memecoins met een marktwaardering tussen de $5 miljoen en $200 miljoen dollar.

Hij ziet deze als de nieuwe golf van Initial Coin Offerings (ICO’s) die de markt interessant kunnen maken. Desondanks verwacht Mahmudov geen grote altcoin seizoen, mede door de afname van huishoudelijke spaartegoeden in Amerika.

Huidige stand van zaken in de cryptomarkt

Beide door Mahmudov bekritiseerde munten, Cardano en XRP, hebben het moeilijk in de huidige markt. Ze handelen ver onder hun hoogste waarde ooit—Cardano op ongeveer $0.50 tegenover een piek van $3.10 dollar, en XRP zelfs nog lager in vergelijking met zijn record van $3.84 dollar.

De kritiek van Mahmudov zou kunnen voortvloeien uit hun huidige prestaties, die sterk afsteken tegen de successen van andere altcoins zoals Solana (SOL) en Ethereum (ETH), die juist wel goede resultaten hebben laten zien.

The post Goldman Sachs-ex bestempelt Cardano en XRP als ‘cult meme coins’ appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!