De prijsvolatiliteit van Bitcoin (BTC) blijft een uitdaging voor beleggers. Vroeg op maandag daalde de prijs naar $54.300 dollar, waarmee de winsten van een piek van ongeveer $58.500 gedurende het weekend tenietgedaan werden.

De laatste uren zijn bijzonder turbulent geweest, gekenmerkt door flinke fluctuaties en liquidaties op de markt.

Liquidaties door prijsschommelingen

Ondanks een veelbelovende poging tot herstel op zondag, stuitte Bitcoin op stevige weerstand wat leidde tot een scherpe daling. Binnen slechts vier uur ervoer de markt liquidaties met een totaal van $113 miljoen, bestaande uit $70 miljoen van lange posities en $42,64 miljoen dollar van korte posities.

Over het algemeen werden er in de afgelopen 24 uur bijna $250 miljoen dollar aan transacties geliquideerd, wat wijst op aanhoudend onstabiele omstandigheden.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Insights van experts en investeerdersactiviteit

Avinash Shekhar, medeoprichter van de crypto-derivatenbeurs Pi42, gaf inzicht in de marktvolatiliteit tijdens een interview met BeinCrypto. “De prijs van Bitcoin is verwikkeld in een touwtrekken tussen stieren en beren. Verkopers drukten de prijs neer naar bijna $53.500 op 5 juli, maar lagere niveaus trokken kopen door de stieren aan. Vervolgens dreven de beren de prijs weer omlaag van $58.300 naar $54.200 op de ochtend van 8 juli,” vertelde Shekhar.

Ondertussen heeft Metaplanet, een Japanse investeringsfirma, strategische stappen ondernomen om zijn positie op de cryptomarkt te versterken. Op 8 juli kondigde het bedrijf de aankoop aan van 42.47 Bitcoin, ongeveer ter waarde van rond de $2.35 miljoen dollar.

Dit gebeurde nadat het bedrijf op 24 juni had aangekondigd een obligatie van $6.2 miljoen uit te geven om zijn Bitcoin-bezittingen te versterken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin verliest weekendwinsten: Koers valt terug naar $54.300 dollar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!