Metaplanet, een beursgenoteerd bedrijf aan de Tokyo Stock Exchange en vaak vergeleken met MicroStrategy, heeft zijn Bitcoin (BTC) portefeuille aanzienlijk uitgebreid. Het bedrijf kondigde zondag aan dat het een extra 42,47 BTC heeft verworven, met een waarde van ongeveer 400 miljoen Japanse Yen (ongeveer $2,3 miljoen dollar).

Deze aankoop volgt op een investering van ¥200 miljoen in Bitcoin vorige week, en markeert de vijfde Bitcoin-aankoop van het bedrijf in de afgelopen vier maanden. Met deze laatste aankoop komt het totaal aantal gehouden Bitcoins op meer dan 203 BTC, wat neerkomt op een waarde van ongeveer 2 miljard Yen (meer dan $11 miljoen dollar).

De gemiddelde aankoopprijs per Bitcoin ligt rond de $58,500 dollar, volgens Metaplanet.

Strategische verschuiving naar cryptomarkt

Metaplanet, oorspronkelijk gespecialiseerd in hotelontwikkeling en vastgoed, heeft zijn investeringsstrategie verschoven naar Bitcoin, dat als reserve-activum dient om economische uitdagingen in Japan het hoofd te bieden.

metaplanet bitcoin aankondiging
Bron Metaplanet op X.

Deze strategie sluit aan bij een wereldwijde trend waarbij bedrijven zoals MicroStrategy Bitcoin steeds vaker adopteren als een bescherming tegen economische onzekerheid.

Invloed op de markt en toekomstvisie

Met de laatste aankondiging van hun Bitcoin-aankoop zag Metaplanet een aanzienlijke stijging in hun jaar-tot-datum rendement, dat nu op 295% staat. Na het nieuws steeg de aandelenprijs met 3,75% tijdens de handelssessie na de lunch in Japan. Analisten en marktdeelnemers anticiperen op verdere prijsbewegingen en strategische manoeuvres van Metaplanet in de cryptomarkt.

De Bitcoin prijs zelf zag een korte dip tot een intraday dieptepunt van $54,320, een daling van 5,8%, voordat deze terugkaatste naar $55,500 dollar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Metaplanet breidt Bitcoin portefeuille uit met nieuwe aankoop van 42,47 BTC appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!