german

Zoals je wellicht al weet, is de Duitse overheid de laatste tijd druk bezig met de verkoop van Bitcoin (BTC). Het lijkt erop dat ze hier voorlopig nog niet mee zullen stoppen. Op maandagochtend verplaatste de overheid nog eens 500 Bitcoin, ter waarde van $28 miljoen, naar de crypto-exchanges Coinbase en Bitstamp.

Duitse overheid blijft Bitcoin verkopen

Het totale bedrag werd verdeeld over twee verschillende transacties: 250 BTC naar Coinbase en 250 BTC naar Bitstamp. Daarnaast werd 500 BTC naar een onbekend adres gestuurd, mogelijk met de intentie om deze later te verkopen of ‘over the counter’ aan een onbekende entiteit te verkopen.

Deze Bitcoins zijn afkomstig van een inbeslagname eerder dit jaar. Momenteel bezit de Duitse regering nog ongeveer 38.826 BTC ter waarde van meer dan $2 miljard, volgens data van Arkham Intelligence.

De beslissing om een deel van deze Bitcoins te verkopen, heeft veel reacties en kritiek opgeleverd. De acties van de Duitse overheid hebben een aanzienlijke impact op de Bitcoin-koers gehad, die recentelijk daalde tot onder de $55.000. De zorgen over de voortdurende verkoop lijken nog niet voorbij.

Ook in de Duitse politiek zijn er zorgen geuit over de massale verkoop van Bitcoin. Joana Cotar, een onafhankelijke politicus, beklaagde zich over het gebrek aan een duidelijke strategie voor het beheer en de verkoop van deze Bitcoin. Ze vraagt zich af of de regering zich wel bewust is van de gevolgen van deze verkopen.

De druk op de koers houdt aan

Duitsland lijkt met bijna 40.000 BTC op een ware schatkist te zitten. Met de huidige verkopen schieten ze zichzelf echter in de voet, wat getuigt van weinig vertrouwen in de toekomst van Bitcoin.

De druk op de koers lijkt voorlopig aan te houden, aangezien de Duitse overheid nog geen plannen heeft om te stoppen met de verkoop van Bitcoin. Daarnaast dragen de terugbetalingen van de Mt. Gox exchange ook bij aan de neerwaartse druk op de koers.

Mt. Gox, een exchange die in 2014 failliet ging, is deze maand eindelijk begonnen met het terugbetalen van Bitcoin aan gedupeerden. Deze terugbetalingen zorgen voor extra verkoopdruk. Lees in dit artikel meer over Mt. Gox en de terugbetalingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Duitse regering stuur nog eens 500 Bitcoin naar exchanges verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!