Na een turbulente periode toont de markt voor Ethereum (ETH) tekenen van stabilisatie en een mogelijk herstel. Ether, de inheemse token van Ethereum, heeft in de afgelopen 24 uur de prijsdrempel van $3.000 dollar herwonnen na deze kortstondig te hebben verloren.

Dit prijsniveau is cruciaal voor de digitale asset en speelt een belangrijke rol in de aanloop naar verdere bullish bewegingen.

Recente marktactiviteit

In de afgelopen 24 uur zijn zowel long- als shortposities op Ether aanzienlijk beïnvloed door de prijsschommelingen. Volgens gegevens van CoinGlass werden $28,86 miljoen aan Ether shorts en $29,61 miljoen aan ETH longs geliquideerd.

Deze activiteit volgde op een prijsherstel waarbij Ether steeg naar $3.060, een toename van 1,74% binnen een dag. Opmerkelijk is dat de marktkapitalisatie van Ether nu op $367 miljard staat, met een handelsvolume dat met 55,42% is gestegen tot $16,54 miljard.

ethereum koers 24 uur
Ethereum koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Belangrijke ondersteuningsniveaus en liquidatie risico’s

Ether wist zich te herstellen van een dieptepunt van $2.830, waarna kopers de controle overnamen en de prijs opdreven. Er wordt gespeculeerd dat als Ether onder het niveau van $2.999 zou zakken, bijna $250 miljoen aan longs geliquideerd zou worden, en bij een verdere daling naar $2.705 zelfs ongeveer $1 miljard.

Aan de andere kant, als Ether het niveau van $3.200 herwint, zouden ongeveer $200 miljoen dollar aan shorts uit de markt gedrukt worden.

Toenemende investeerdersvertrouwen

De afnemende beschikbaarheid van Ether op beurzen, nu tot 10.189%, tegenover een toename van Bitcoin (BTC) naar 15.086%, wijst op een groeiende interesse in Ethereum. Dit suggereert dat investeerders op lange termijn bullish blijven over Ether.

Bovendien is het verschil in geïnvesteerde bedragen tussen longs en shorts een indicatie dat de markt optimistisch is over de toekomstige waarde van deze digitale asset.

Implicaties van spot Ether ETFs

De Verenigde Staten Securities and Exchange Commission (SEC) staat op het punt een beslissing te nemen over de spot Ether ETFs, waarvan de goedkeuring van 19b-4 aanvragen eerder dit jaar al plaatsvond voor bedrijven zoals VanEck, BlackRock en Fidelity.

Hoewel de goedkeuring van de S-1 aanvragen nog uitstaat, wordt verwacht dat deze spoedig zal volgen, met speculaties dat de eerste Ether ETFs mogelijk binnen enkele weken gelanceerd kunnen worden.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum stabiliseert boven $3000 met oog op ETF goedkeuringen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!