Ethereum (ETH), de op één na grootste digital asset, is vandaag weer kort onder de $3.000 gezakt. Dit gebeurde nadat de munt in het weekend nog boven dit niveau wist te komen. De daling volgt op die van Bitcoin en vindt plaats terwijl grote bezitters hun ETH verkopen. Tegelijkertijd groeit de verwachting dat er binnenkort een Ethereum ETF (exchange-traded fund) in de Verenigde Staten goedgekeurd zou kunnen worden.

Banner Ethereum 1

Prijsdaling en handelsvolume

Data van CoinMarketCap laat zien dat de prijs van ETH met meer dan 4% daalde naar een dieptepunt van $2.822. Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld voor $2.914. Het handelsvolume steeg met 27,25% naar $13,9 miljard. De totale waarde van alle Ethereum-munten samen (marktkapitalisatie) staat op $350 miljard.

Grote spelers verkopen

In het weekend kwam de prijs van Ethereum nog boven de $3.000, met een piek van $3.081. Dit niveau hield echter geen stand doordat grote bezitters hun munten verkochten. Volgens journalist Colin Wu verkocht onder andere het crypto-project Golem een flinke hoeveelheid ETH. Golem haalde in 2016 tijdens een crowdfunding 820.000 ETH op. De afgelopen 37 dagen heeft het project zo’n 36.000 ETH (ter waarde van $115 miljoen) overgemaakt naar verschillende beurzen.

Ook andere grote spelers, zogenaamde ‘whales’, maakten gebruik van de recente prijsstijging door ETH te verkopen. Zo verkochten twee handelaren samen voor ongeveer $41 miljoen aan Ethereum.

Wachten op ETF-goedkeuring

De verkoop door grote spelers vindt plaats terwijl de markt uitkijkt naar de mogelijke goedkeuring van een Ethereum ETF in de VS. Eerder dit jaar keurde de toezichthouder SEC al enkele aanvragen goed van grote vermogensbeheerders. De definitieve goedkeuring voor de lancering van zo’n ETF is er echter nog niet. Wel zijn de toezichthouder en de aanbieders hierover in gesprek. Sommige kenners verwachten dat de goedkeuring er rond 15 juli zou kunnen komen.

The post Ethereum zakt weer kort onder de $3000, waarom? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!