Een nieuw rapport van CoinShares onthult een aanzienlijke instroom in digitale activa, met een totaal van $441 miljoen dollar in de eerste week van juli.

Dit markeert een ommekeer na eerdere netto-uitstromen en wordt gezien als een belangrijke koopkans voor investeerders.

Bitcoin blijft dominant ondanks druk

Bitcoin (BTC) investeringsproducten waren goed voor het leeuwendeel van deze instroom, met een bedrag van $398 miljoen dollar, ondanks prijsdalingen en externe druk.

Deze druk omvatte activiteiten rondom de in onbruik geraakte Japanse crypto exchange Mt. Gox, die meer dan 47,000 BTC verplaatste, en verkoopacties door de Duitse overheid. Beleggers lijken deze ontwikkelingen als koopmomenten te hebben aangegrepen.

Geografische verspreiding van instroom en uitstroom

De Verenigde Staten zag de grootste instroom met $384 miljoen, gevolgd door Hongkong ($32 miljoen), Zwitserland ($24 miljoen) en Canada ($12 miljoen). In tegenstelling hiermee registreerde Duitsland een uitstroom van $23 miljoen.

coinshares bitcoin instromen juli
Bron: CoinShares.

Deze uitstroom lijkt grotendeels veroorzaakt door voortdurende verkopen van crypto door de Duitse overheid.

Focus op altcoins en nieuwe kansen

Naast Bitcoin zag Solana (SOL) aanzienlijke belangstelling met $16 miljoen aan instroom, waardoor het de best presterende altcoin van de week werd, met een jaarlijkse instroom van $57 miljoen tot nu toe.

Ook Ethereum (ETH) genoot aandacht met een instroom van $10 miljoen dollar.

Analyse en toekomstige vooruitzichten

Ondanks het feit dat Mt. Gox aan het terugbetalen is, speculeren sommige analisten dat de meerderheid van de voormalige crediteuren van Mt. Gox hun Bitcoin zou kunnen verkopen, aangezien de waarde ervan sinds het faillissement van de exchange met meer dan 8,500% is gestegen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post CoinShares rapporteert $441 miljoen instroom in eerste week van juli appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!