Het vermogensbeheerbedrijf VanEck heeft officieel een S-1-registratie ingediend voor zijn spot Ethereum (ETH) ETF. Deze stap, genomen op maandag, is cruciaal in het goedkeuringsproces voor de Ethereum ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens Erich Balchunas, analist bij Bloomberg, zou deze actie gevolgd worden door meerdere soortgelijke aanvragen van andere uitgevers op dezelfde dag, met uitzondering van Bitwise, die hun aanvraag al eerder, vorige week, hadden ingediend.

Voorspellingen en verwachtingen

Deskundigen voorspellen dat het Ethereum-investeringsproduct binnen de komende twee weken live zou kunnen gaan. Nate Garaci, medeoprichter van het ETF Institute, verwacht dat de uitgevers zich voorbereiden op een lancering binnen de volgende week of twee.

vaneck ether s-1 formulier
Bron: SEC.

Dit markeert een belangrijk moment voor de cryptomarkt, aangezien de Ethereum ETF’s hun intrede doen. Eerder dit jaar goedgekeurd, zal het ETH investeringsaanbod het tweede crypto-gebaseerde ETF zijn in de Verenigde Staten.

De rol van VanEck en toekomstige verwachtingen

VanEck heeft al aangekondigd dat het geen aanvangskosten zal rekenen voor de Ethereum ETF. Als het fonds meer dan $1,5 miljard dollar aan totale activa overschrijdt, zal het bedrijf een vergoeding van 0,2% in rekening brengen.

Bovendien heeft het bedrijf eerder deze maand voorspeld dat Ether tegen 2030 een waarde van $22.000 zou kunnen bereiken. De huidige ontwikkelingen kunnen de deur openen voor meer crypto-ETF’s in het komende jaar.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum ETF dichterbij door officiële S-1 indiening van VanEck appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!