De bekende econoom en voorstander van goud, Peter Schiff, heeft zijn zorgen geuit over het gedrag van Bitcoin (BTC) investeerders. Hij merkt een duidelijk verschil op tussen de grote houders die hun posities verkopen en de retailbeleggers die toenemende interesse tonen in de onlangs gelanceerde Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs).

Schiff typeert deze twee groepen als respectievelijk “slim geld” en “ondoordacht geld”. Volgens hem verkoopt het slimme geld hun Bitcoins via de beurzen, terwijl het ondoordachte geld Bitcoin koopt via ETF’s.

Recente transacties van ‘slim geld’

In de laatste weken hebben diverse grote Bitcoin-houders, ook wel bekend als whales, opvallende bewegingen gemaakt door hun Bitcoins te verkopen op verschillende exchanges.

Op 5 juli bijvoorbeeld, hebben twee crypto adressen een aanzienlijke hoeveelheid van 9.301 BTC overgedragen naar de cryptocurrency exchange Binance. Dit gebeurde na een reeks van substantiële transfers de dag ervoor, waarbij ongeveer $3 miljard aan Bitcoin werd verplaatst.

peter schiff bitcoin
Bron: Peter Schiff op X.

Toenemende interesse in Bitcoin ETF’s

Tegelijkertijd ervaart de markt voor spot Bitcoin ETF’s aanzienlijke instromen. Fidelity’s Bitcoin ETF (FBTC) registreerde op een vrijdag $117 miljoen dollar aan nieuwe investeringen, met Bitwise’s ETF (BITB) als tweede met $30 miljoen aan instroom.

Ook andere ETF-aanbieders zoals BlackRock, Grayscale, ARK 21Shares, en WisdomTree merken een verhoogde interesse van investeerders.

Schiff’s visie op de toekomst

Schiff gelooft dat de investeerders die nu instappen in Bitcoin ETF’s van onder andere BlackRock, Fidelity en Grayscale, uiteindelijk de dupe zullen worden wanneer de prijs van Bitcoin onder druk komt te staan. Hij voorspelt dat deze zogenaamde ondoordachte geldinvesteerders spoedig zullen capituleren.

De tijd zal leren of zijn voorspellingen uitkomen. In de tussentijd lijkt het erop dat veel investeerders hun Bitcoin-posities blijven opgeven, een ontwikkeling waar Schiff al lang voor pleit.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Peter Schiff waarschuwt: ETF kopers zijn de dupe door tactiek van Bitcoin whales appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!