Peter Brandt, een ervaren technische analist, heeft op het sociale mediaplatform X gesuggereerd dat Bitcoin (BTC) mogelijk een “dubbele top” heeft gevormd.

Deze formatie kan erop wijzen dat de koers binnenkort de grens van $56.800 dollar zou kunnen doorbreken, waarna een mogelijke daling naar ongeveer $44.000 dollar zou kunnen volgen. Deze beweging zou de grootste correctie markeren sinds de bodem eind 2022.

Optimistische en pessimistische technische signalen

Terwijl de markt worstelt met deze potentieel bearish indicaties, is er ook een tegenovergestelde mening van David Vallieres, een collega-analist van Brandt. Vallieres identificeert een ‘3-drive’ patroon, wat traditioneel wordt gezien als een bullish indicator. Dit patroon suggereert dat als de recente bodems behouden blijven, de markt zich kan herstellen.

peter brandt bitcoin dubbele top
Bron: Peter Brandt op X.

Aanvullend benadrukt onderzoeker Rod Maartin dat de huidige marktbewegingen deel kunnen uitmaken van een grotere ‘cup-and-handle’ formatie, een ander overwegend positief technisch patroon dat sinds eind 2021 in ontwikkeling zou zijn.

Dit komt naast de waarneming dat de meest intense fase van de marktcrash vorige week plaatsvond, waarbij de Bitcoin koers met ruim 15% daalde, een uitdaging voor miners die massaal coins verkochten vanwege lage winstmarges na de recente Bitcoin halving.

Overheidsinterventies en externe factoren

Het sentiment wordt verder beïnvloed door overheidsacties, waarbij grote hoeveelheden in beslag genomen cryptocurrencies zijn verkocht. Hoewel dit aanvankelijk voor paniek zorgde, blijkt het effect hiervan relatief beperkt gezien de aanzienlijke hoeveelheden kapitaal die sinds 2023 de markt zijn binnengestroomd.

Daarnaast draagt de angst rond de Mt. Gox terugbetalingen bij aan de onrust, met vrees dat bijna $9 miljard aan BTC mogelijk op de markt wordt gelost door schuldeisers van de failliete beurs.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Waarschuwing van topanalist: Bitcoin koers mogelijk onderweg naar $44.000 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!