Uit het niets plaatste het Instagram-account van Lionel Messi maandag een verhaal waarin schijnbaar de Solana (SOL) mememunt WATER werd gepromoot. Messi, met 504 miljoen volgers de op een na meest gevolgde persoon op Instagram na voetballer Cristiano Ronaldo, lijkt zo de laatste beroemdheid te zijn die zich mengt in de wereld van cryptomunten.

Het aan WATER memecoin gerelateerde Instagram-account deelde ook het verhaal in een bericht dat Messi toont met het logo van de mememunt over zijn schouder.

Prijsstijging en risico’s van investeren in mememunten

De prijs van WATER steeg kort na het bericht van Messi’s account met meer dan 55%, maar gaf daarna de helft van die winsten weer terug, volgens gegevens van CoinGecko. Zonder aanvullende bevestiging van Messi of zijn team, roept de promotie van de mememunt vragen op over de authenticiteit ervan.

messi memecoin water alex kruger tweet
Bron: Alex Krüger op X.

Dit doet denken aan de mysterieuze en beweerde promotie van een soortgelijke mememunt door de legendarische worstelaar Hulk Hogan vorige maand. Posts die de Hogan mememunt promootte werden snel verwijderd en de worstelaar ontkende betrokkenheid.

Verband met andere cryptoprojecten

Volgens een link verbonden aan de website van de WATER memecoin, is deze “in samenwerking met de meesterbreinen” achter de Solana memecoin BEER gecreëerd, die vorige maand extreme volatiliteit ervoer.

“WATER is een mememunt zonder intrinsieke waarde of verwachting van financieel rendement,” aldus de website van de mememunt. De token kan worden gekocht en verhandeld op Bitget, BitMart en MEXC.

The post Lionel Messi promoot controversiële WATER mememunt via Instagram appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!