Het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund, bekend als BUIDL, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door bijna $500 miljoen dollar aan beheerd vermogen te verzamelen.

Dit fonds, dat in maart werd gelanceerd, vertegenwoordigt een nieuwe stap in de richting van de tokenisatie van activa op de blockchain van Ethereum (ETH).

Stabiele groei ondanks marktuitdagingen

Ondanks de huidige prijsdalingen van grote digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum, blijft het BUIDL fonds investeerders aantrekken. Het fonds, dat een minimale inleg van $5 miljoen vereist, wordt beheerd door BlackRock in samenwerking met het tokenisatieplatform Securitize.

De investeringen zijn hoofdzakelijk gericht op contanten, Amerikaanse staatsobligaties en repurchase agreements, waardoor investeerders rendement kunnen behalen terwijl ze de tokens op de blockchain aanhouden.

Concentratie van eigendom

Interessant is dat Ondo Finance, een bedrijf gespecialiseerd in institutionele on-chain financiën, ongeveer 44,8% van het BUIDL fonds bezit.

Deze concentratie van eigendom is opmerkelijk, aangezien slechts 16 wallets tokens van het fonds bevatten, waarbij 75% van de voorraad geconcentreerd is bij de top 5 houders.

Toenemende interesse in tokenisatie

De snelle groei van BUIDL benadrukt de toenemende institutionele interesse in het tokeniseren van reële wereld activa (RWA) zoals obligaties en kredieten. Een onderzoek van Ernst & Young toonde aan dat 50% van de institutionele beleggers geïnteresseerd is in getokeniseerde activa.

Deze interesse wordt gedreven door de voordelen van portefeuillediversificatie en de potentie voor verhoogde liquiditeit zodra secundaire markten zijn gevestigd.

Toekomstperspectief

Volgens data van Dune Analytics bestaan er nu meer dan $1,5 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties op blockchain-netwerken zoals Ethereum, Polygon (MATIC) en Solana (SOL). Het landschap van getokeniseerde schatkistfondsen groeit gestaag, met BlackRock’s BUIDL aan de leiding.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, heeft uitgesproken dat de kapitaalmarkten efficiënter gemaakt kunnen worden door blockchain tokenisatie, wat naar verwachting een markt van $16 biljoen dollar zal worden tegen 2030.

The post BlackRock’s BUIDL fonds bereikt $500 miljoen in beheerd vermogen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!