Bitfarms heeft Ben Gagnon benoemd als de nieuwe CEO in het midden van een aanhoudend conflict met concurrent Riot Platforms, die een overnamepoging doet van het Bitcoin (BTC) mining bedrijf. Gagnon, voorheen de chief mining officer van Bitfarms, heeft nu de leiding over het bedrijf, met de focus op het uitbreiden van de bedrijfsactiviteiten wereldwijd, vooral in de Verenigde Staten.

Edie Hofmeister, voorzitter van de onafhankelijke zoekcommissie van het bestuur, benadrukte Gagnons cruciale rol in de ontwikkeling van het groeiplan van Bitfarms, wat het bedrijf goed positioneert voor toekomstige waardecreatie. Gagnon heeft bijna een decennium ervaring in Bitcoin mining, inclusief een vijfjarige periode bij Bitfarms.

Riot Platforms lanceert campagne tegen Bitfarms

Op dezelfde dag dat Gagnon zijn nieuwe rol aannam, lanceerde Riot Platforms een nieuwe campagnewebsite. Deze actie is onderdeel van een langer lopende strijd om de controle over Bitfarms. Riot heeft voorgesteld om Bitfarms over te nemen tegen een aanzienlijke premie boven de huidige marktprijs, een voorstel dat door het bestuur van Bitfarms werd afgewezen. Riot heeft hun aandeel in Bitfarms verhoogd tot 14,9% en heeft voorgesteld om drie nieuwe kandidaten voor de raad van bestuur te nomineren in een poging het bestuur te herstructureren.

bitfarms ben gagnon ceo
Bron: Bitfarms op X.

Als reactie hierop heeft Bitfarms een onafhankelijk bestuurslid, Fanny Philip, aangesteld en een ‘gifpil’-strategie onthuld die de overnamepogingen van Riot beperkt, maar niet volledig blokkeert. Deze strategie laat aandeelhouders met een belang van 15% in Bitfarms toe hun belang te verhogen tot 20% zonder goedkeuring van het bestuur.

Voortdurende strijd en marktreactie

Deze voortdurende strijd voor controle over Bitfarms volgt op het vertrek van voormalig CEO Geoffrey Morphy, die in mei aftrad na een rechtszaak tegen het bedrijf waarin hij $27 miljoen eiste voor contractbreuk en onrechtmatig ontslag.

Beide bedrijven zijn genoteerd aan de Nasdaq. Bitfarms (BITF) handelt momenteel tegen $2,68 dollar, met een stijging van 0,4% op de dag en een toename van 16,5% over de afgelopen 30 dagen. Riot (RIOT), aan de andere kant, wordt verhandeld tegen $9,43, een daling van 2,2% op de dag en een afname van 4,8% sinds vorige maand.

The post Bitfarms stelt nieuwe CEO aan tijdens zakelijke confrontatie met Riot Platforms appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!