Crypto exchange Bitstamp heeft aangekondigd dat het zijn deel van de Bitcoin (BTC) terugbetalingen aan Mt. Gox schuldeisers snel wil afhandelen, hoewel het tot 60 dagen de tijd heeft om dit te doen zodra de munten ontvangen zijn.

“Volgens de overeenkomst met de trustees van Mt. Gox heeft Bitstamp 60 dagen om de tokens te verdelen, maar we werken er natuurlijk aan om ervoor te zorgen dat die investeerders zo snel mogelijk volledig worden gecompenseerd,” zei de beurs in een verklaring.

Status van de terugbetalingen

Het blijft enigszins onduidelijk wanneer de munten exact aan elke beurs zullen worden overhandigd. De terugbetalingen worden verwerkt door vijf beurzen, die elk verschillende tijdframes hebben voor het distribueren van de munten nadat ze deze van de trustee hebben ontvangen.

Twee Japanse beurzen, Bitbank en SBI VC Trade, hebben hun toegewezen fondsen al ontvangen en blijkbaar binnen enkele uren gedistribueerd, in plaats van de maximale twee weken waar ze mee hadden ingestemd.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Tijdlijnen en reacties van andere beurzen

De rest van de Bitcoin zal vermoedelijk op korte termijn aan de andere drie crypto beurzen worden overhandigd, hetzij na elkaar of tegelijkertijd. Deze beurzen zullen de Bitcoin vervolgens beschikbaar stellen aan hun respectievelijke schuldeisers vóór hun respectievelijke deadlines. Kraken heeft de langste deadline, met tot 90 dagen om de uitbetalingen te verwerken.

Zoals vermeld zal Bitstamp tot 60 dagen nemen, terwijl BitGo tot 20 dagen in beslag neemt. Hoewel Bitstamp duidelijk maakte dat het zou proberen de betalingen zo vroeg mogelijk te maken, weigerde BitGo commentaar te geven en Kraken gaf geen antwoord.

Marktimpact en toekomstige distributies

Er staat nog veel meer Bitcoin op het spel. Terwijl de trustee 47.229 Bitcoin ($2,7 miljard dollar) naar Bitbank en SBI VC Trade stuurde, heeft hij nog 94.771 Bitcoin ($5,4 miljard) over om te verdelen.

Ondertussen heeft, samen met de onzekerheid rond Mt. Gox en de aanhoudende verkoop van Bitcoin door de Duitse overheid, de prijs van Bitcoin zijn huidige prijs van $56.100 bereikt, nadat het eind vorige week dieptepunten van $54.000 dollar had geraakt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitstamp belooft snelle verdeling van Mt. Gox Bitcoin na aankomst appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!