In de drie voorgaande presidentsverkiezingen steeg Bitcoin gemiddeld met tientallen procenten in de tweede helft van het jaar. De Bitcoin halving is net geweest, er is een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en nu is het wachten nog op de grote vermogensbeheerders om toe te treden aan de markt. Bitcoin kan echt heel groot gaan worden.

Over deze correctie

De huidige bodem van de correctie van Bitcoin staat op 27% en Bitcoin zoekt nog naar support. Als die niet snel gevonden wordt, dan kan Bitcoin eenvoudig terugzakken richting de $51.000 met $48.000 als cruciaal steunpunt.

Voldoende indicatoren geven aan dat Bitcoin al over verkocht is, de vraag is dus wanneer de prijs weer omhoog gaat en niet of. Zelf zie ik Bitcoin graag minimaal boven de $61.500 sluiten eind juli.

Historische prestatie en economische achtergrond

  • 2012: Barack
    Obama won de presidentsverkiezingen. De inflatie was destijds 2,1%, de rente 0,25% en de werkloosheid 8,1%. Bitcoin steeg in het tweede halfjaar van 2012 met in totaal zo’n 95%. De S&P500 steeg met 6,6%.
  • 2016 Donald
    Trump won de verkiezingen, met 1,3% inflatie, 0,5% rente en 4,9% werkloosheid. Bitcoin steeg de tweede helft van het jaar met zo’n 50%. De S&P500 steeg met 6,7%.
  • 2020 Joe
    Biden won de verkiezingen, met 1,4% inflatie, 0,25% rente en 8,1% werkloosheid. Bitcoin steeg in de tweede helft van het jaar met zo’n 187%! De S&P500 steeg met 19,9%.

Vooruitzicht voor 2024

In 2024 is het Biden versus Trump, is de inflatie ruim 3%, de rente 5,5% en werkloosheid 4,1%. Dit zijn dus andere omstandigheden. Toch zijn er genoeg indicaties dat er nog meer dan genoeg ruimte is voor groei naar boven in deze bullmarkt. En dips, die zijn ook in een bullmarkt normaal.

Disclaimer: Dit is geen beleggingsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je investeert.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Het bericht Hoe reageert bitcoin op verkiezingen? verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!