Cryptocurrency exchange Kraken heeft een gedetailleerde analyse vrijgegeven van miljoenen wallets van Australische gebruikers. Uit deze analyse blijkt dat Bitcoin (BTC) nog steeds de meest verhandelde cryptocurrency is in Australië, met ongeveer 27% van alle handelsvolumes tussen mei 2023 en mei 2024.

Dit percentage ligt net iets hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 26,46%.

Opkomst van Solana en Ethereum

Na Bitcoin is Solana (SOL) de tweede meest verhandelde crypto in Australië, goed voor iets meer dan 10% van alle handelsvolume in de genoemde periode. Dit is aanzienlijk hoger dan de 7,81% die buiten Australië wordt verhandeld.

Ethereum (ETH) volgt op de derde plaats met ongeveer 9,66% van het totale handelsvolume in Australië, net iets minder dan het wereldwijde percentage van 9,93%.

Respons op marktvraag

Jonathan Miller, directeur van Kraken Australië en andere regio’s, benadrukte dat het introduceren van nieuwe handelsparen, zoals SOL/AUD, een directe respons is op de vraag van hun Australische klanten.

crypto bezitters per land - finder
Bron: Finder.

“Het is geweldig om het enthousiasme te zien dat Australiërs tonen voor nieuwe meme coins, die een leuke en steeds populairdere deel uitmaken van het crypto-ecosysteem,” zei hij.

Voorkeur voor nieuwe memecoins

De rapportage van crypto beurs Kraken toonde ook aan dat Australische investeerders eerder geneigd zijn om nieuwere memecoins zoals Pepe, Wif en Bonk vast te houden in vergelijking met meer gevestigde memecoins zoals Dogecoin (DOGE).

Ongeveer 2,65% van de gebruikers in Australië heeft Pepe, bijna het dubbele van het wereldgemiddelde van 1,49%. Daarnaast houdt ongeveer 1,58% van de Australische investeerders Wif, vergeleken met een wereldgemiddelde van 0,45%.

Nationale crypto-adoptie

De interesse van het land in digitale activa blijft hoog. Volgens een recente analyse van de vergelijkingssite Finder bezit 17,7% van de Australische bevolking crypto, wat aanzienlijk hoger is dan het wereldgemiddelde van 11,4%.

Dit wijst op een sterke adoptie van cryptocurrencies onder de Australische bevolking, mede dankzij de toegankelijkheid van nieuwe handelsmogelijkheden en een breed scala aan beschikbare cryptocurrencies.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Kraken ziet stijgende populariteit van Bitcoin en nieuwe memecoins in Australië appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!