Cryptocurrencies zijn dinsdag opgeveerd, waarbij Bitcoin (BTC) met bijna 3% steeg tot ongeveer $59.000, na de inzinking van vorige week. Deze opwaartse beweging markeert een herstel van de recente daling naar ongeveer $54.000 dollar, veroorzaakt door de beweging van bitcoin door de inmiddels ter ziele gegane crypto exchange Mt. Gox voor zijn uitbetaling van $9 miljard dollar.

De opleving werd breed ondersteund door winsten van prominente cryptocurrencies zoals Solana (SOL), Filecoin (FIL) en de native tokens van Avalanche (AVAX) en Internet Computer Protocol (ICP).

Aanwinsten en verliezen bij bitcoin ETF’s

De 11 spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten zagen op dinsdag een netto instroom van $216,33 miljoen, waardoor de positieve trend zich voortzette voor de derde dag. BlackRock’s IBIT, het grootste spot Bitcoin fonds qua netto activa, leidde de instroom met $121,03 miljoen, gevolgd door Fidelity’s FBTC met $90,95 miljoen.

Ark Invest en 21Shares’ ARKB rapporteerden $43,3 miljoen aan instroom, terwijl VanEck’s Bitcoin fonds ook $3,27 miljoen zag binnenkomen. Daarentegen rapporteerde Grayscale’s GBTC, het op een na grootste Bitcoin ETF, uitstromen van $37,5 miljoen. Ook Bitwise’s BITB rapporteerde een netto uitstroom van $4,72 miljoen.

Technische en seizoensgebonden uitdagingen

Markus Thielen van 10x Research waarschuwt dat, ondanks de huidige opleving, de stijging van korte duur kan zijn vanwege de technische en seizoensgebonden uitdagingen. “De $55.000-$56.000 range vormt een basis vanuit een technisch analyseperspectief. Echter, we verwachten niet meer dan een kortstondige tactische bullish countertrend rally,” aldus Thielen.

Ook zijn de seizoensgebonden trends niet in het voordeel van Bitcoin, aangezien het derde kwartaal historisch gezien de zwakste rendementen biedt.

Economische indicatoren en marktimpact

Ondertussen gaf Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, in zijn toespraak op Capitol Hill aan dat de Amerikaanse economie niet langer oververhit is en dat de arbeidsmarkt “volledig in evenwicht lijkt te zijn.”

Investeerders wachten op belangrijke Amerikaanse economische gegevens later deze week, met de aankondiging van de initiële werkloosheidsaanvragen en de consumentenprijsindex op donderdag.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin klimt naar $59.000; ETF’s trekken $216 miljoen aan appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!