De huidige ontwikkelingen rond de terugbetaling van schuldeisers en investeerders van de failliete Bitcoin (BTC) beurs, Mt. Gox, blijven zorgen baren over de mogelijke effecten op de prijs van Bitcoin. Terwijl de markt een aanzienlijke daling heeft ondergaan, meer dan 20% van zijn driemaandelijkse piek boven de $70.00 dollar0, heeft de verplaatsing van 47.000 BTC om schuldeisers terug te betalen vragen opgeroepen over de stabiliteit van de markt.

Industriedeskundigen, waaronder CryptoQuant CEO Ki Young Ju en Alex Thorn, hoofd van onderzoek bij Galaxy Digital, hebben hun inzichten gegeven, waarbij gesuggereerd wordt dat de impact op de Bitcoin-prijs minder groot kan zijn dan aanvankelijk werd gevreesd. Er zijn mogelijkheden onderzocht zoals interne overdrachten, OTC-deals en het gebruik van makelaarsdiensten, waarbij 1,5K Bitcoin naar Bitbank ging zonder een grote toename in handelsvolume.

Mining moeilijkheden en marktdruk

Aan de andere kant van de Bitcoin netwerk, heeft een flinke daling in de mining moeilijkheden de aandacht getrokken. Volgens gegevens van Coinwarz is de Bitcoin’s mining moeilijkheid gedaald van 83,6 terahash per seconde (TH/s) naar 79,50 TH/s op 5 juni, wat niveaus zijn die sinds maart niet meer gezien waren. Deze aanpassing kan kleinschalige miners ten goede komen en winsten voor hen betekenen die eerder hun operaties hadden moeten sluiten vanwege hoge kosten.

bitcoin miner hashrate cryptoquant
Bron: CryptoQuant op X.

CryptoQuant noteerde dat dit een van de grootste dalingen in moeilijkheid was sinds de ineenstorting van crypto beurs FTX in 2022, wat leidde tot een snelle daling van de Bitcoin prijzen met meer dan 10% in een week. Deze aanpassingen zijn van cruciaal belang aangezien ze direct van invloed zijn op de winstgevendheid van miners.

Langdurige gevolgen en toekomstverwachtingen

Alex Thorn van Galaxy Digital bood aanvullend inzicht in de dynamiek van de Mt. Gox schuldeisers en hun potentiële impact op de markt, door op te merken dat er mogelijk minder munten zullen worden uitgedeeld dan oorspronkelijk werd verwacht, wat zou kunnen resulteren in minder verkoopdruk op Bitcoin dan de markt verwacht. Bovendien kunnen de grote kapitaalwinstbelastingen van het verkopen van BTC schuldeisers ontmoedigen om hun bezittingen te liquideren.

Met een relatief lage herstelratio, gelooft Thorn dat de 140x waardestijging sinds het faillissement flinke waarde biedt aan schuldeisers die ervoor kunnen kiezen om hun munten te behouden en verdere prijsstijgingen te verwachten.

Ondertussen, met de huidige prijzen, blijven slechts enkele van de meest populaire miners winstgevend, wat een scenario zou kunnen markeren dat een “lokale bodem” voor Bitcoin zou kunnen zijn.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Afname hashrate Bitcoin ‘net als na FTX crash’, volgens CryptoQuant appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!