In augustus 2023 lanceerde PayPal zijn aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin, PYUSD, in samenwerking met bewaarder Paxos. Sinds de lancering is de aanvoer van PYUSD gestaag toegenomen en heeft onlangs de mijlpaal van meer dan een half miljard tokens bereikt.

Eind 2023 stond de teller nog op 230 miljoen, maar dit aantal is sindsdien meer dan verdubbeld, met een huidige totale voorraad van meer dan 533 miljoen tokens volgens gegevens van DeFiLlama. Deze snelle toename plaatst PayPal nu onder de top tien uitgevers van stablecoins, met Tether USD aan de leiding.

Uitbreiding naar Solana en Ethereum

De sterke groei van PYUSD volgde op de uitbreiding naar het Solana (SOL) netwerk in mei. Een paar maanden na deze uitbreiding bevat Solana ongeveer 134,5 miljoen PYUSD-tokens, wat neerkomt op 25,2% van de totale voorraad. Op Ethereum (ETH) bevinden zich momenteel bijna 399 miljoen PYUSD stablecoins.

pyusd stablecoin data
Bron: DefiLlama.

Volgens gegevens van The Block is het grootste deel van PYUSD op Ethereum in handen van Paxos, met 112 miljoen tokens, gevolgd door Crypto.com met 103 miljoen, Defiance Capital met 35 miljoen, BitGo met 14,8 miljoen en Curve met 14 miljoen.

Impact op de handel en DeFi-integratie

De adoptie van PYUSD op gecentraliseerde beurzen zoals Crypto.com, en de integratie ervan in gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen zoals Curve en Frax, hebben ook bijgedragen aan de groei van de stablecoin in het afgelopen jaar.

Zo meldt Allium Labs dat het wekelijkse transactievolume van PYUSD eind vorige maand meer dan $500 miljoen dollar bedroeg, een aanzienlijke stijging ten opzichte van eerdere gemiddelden van rond de $150 miljoen dollar.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

The post PayPal’s stablecoin overstijgt $500 miljoen marktwaarde appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!