Nieuw wetenschappelijk onderzoek belicht de psychologische en sociale kenmerken van cryptocurrency-beleggers, en de bevindingen zijn onthullend. Uit twee recente studies, uitgevoerd in Amerika, blijkt dat ongeveer 30% van de 2000 ondervraagden cryptocurrency bezit of heeft verhandeld.

Deze groep toont significante tekenen van ‘donkere’ persoonlijkheidstrekken zoals narcisme, Machiavellisme, psychopathie en sadisme. Daarnaast zijn ze vaak argumentatief en geneigd om in complottheorieën te geloven.

Invloed op mentale gezondheid

De onderzoeken wijzen ook op de psychologische impact van het investeren in digitale valuta’s. Beleggers ervaren hogere niveaus van angst, depressie, impulsiviteit, eenzaamheid, stemmingsstoornissen en stress.

Dit wordt toegeschreven aan de constante volatiliteit van de markt en de 24/7 natuur van het crypto handelen, wat een grote druk legt op de mentale gezondheid.

onderzoek plos one crypto beleggers
Bron: PLOS ONE.

Nieuwsconsumptie en politieke oriëntatie

Crypto-eigenaren blijken hun nieuws voornamelijk te halen uit alternatieve sociale mediabronnen zoals Telegram, Reddit en Truth Social, plaatsen waar mainstream media minder vertegenwoordigd zijn.

Het profiel dat uit de onderzoeken naar voren komt, schetst crypto-investeerders als vaak mannelijk of zich als man identificerend, met een relatief hoger inkomen en een gevoel van slachtofferschap over een leven dat als oneerlijk wordt ervaren.

Analytisch denken en verdere studie

Een opvallende hypothese uit de onderzoeken suggereert dat crypto-bezitters lagere niveaus van analytisch denken vertonen.

De onderzoekers, waaronder Shane Littrell, Casey Klofstad en Joseph Uscinski van de Universiteiten van Toronto en Miami, benadrukken de noodzaak van verder onderzoek om te bepalen of deze correlaties toevallig zijn en in hoeverre politieke, psychologische en sociale eigenschappen variëren afhankelijk van het soort bezit van cryptovaluta.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Onderzoek koppelt crypto beleggers aan psychopathie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!