In een onverwachte wending van het lot is de notoire oplichtersgroep Pink Drainer zelf het slachtoffer geworden van een fraude, waardoor ze $30.000 dollar aan Ethereum (ETH) verloren.

Dit incident, dat zowel door het crypto compliance platform MistTrack als door Scam Sniffer en Dune Analytics werd gerapporteerd, toont een ironische draai waarbij de jagers de prooi werden.

De val van Pink Drainer

De groep, bekend om hun slinkse methoden om snel rijk te worden, viel ditmaal ten prooi aan een scam die bekend staat als ‘address poisoning’. Bij deze methode wordt een crypto adres dat sterk lijkt op het gebruikelijke adres van het slachtoffer gecreëerd.

De aanvaller stuurt vervolgens een klein bedrag naar het slachtoffer vanaf dit gelijkende adres, waarna het slachtoffer, in dit geval Pink Drainer, per ongeluk geld overmaakt naar het verkeerde adres.

pink drainer adres vergiftiging mist track
Bron: MistTrack op X.

Hoe het scam werkte

Volgens MistTrack gebruikten de scammers geavanceerde bots om nieuwe transacties op te sporen en valse adressen te creëren die lijken op die van het beoogde slachtoffer. De truc is ontworpen om de slachtoffers te misleiden door hen te laten denken dat ze naar hun eigen adres geld overmaken.

In het geval van Pink Drainer resulteerde dit in een onbedoeld verlies van 10 Ether, wat neerkomt op ongeveer $30.000 dollar.

Geen medelijden voor Pink Drainer

De ironie van de situatie ontgaat niemand, gezien Pink Drainer zelf miljoenen heeft verdiend door vergelijkbare tactieken toe te passen. MistTrack liet via een post op X met enige humor weten: “De oplichters opgelicht. Het lijkt erop dat een adres in verband met Pink Drainer slachtoffer is geworden van de adresfraude. Ik kan niet zeggen dat we medelijden met ze hebben.”

Pink Drainer had tot op heden ongeveer $85,3 miljoen dollar gestolen van 21.131 slachtoffers. Dit verlies van $30.000 dollar is slechts een klein deel van het totaal, maar de ironie maakt het verhaal zeker het vermelden waard.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

The post Ironie ten top: beruchte oplichtersgroep Pink Drainer zelf slachtoffer van scam appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!