De Bitcoin koers staat vandaag ruim 2% in de plus en handelt op 58.735 dollar. Daarmee lijkt het herstel ingezet, maar Crypto Banter waarschuwt in een nieuwe aflevering van zijn “The Sniper Trading Show” voor een gevaarlijke situatie.

Gevaarlijke situatie voor Bitcoin

Als eerste bespreekt de analist de Fear & Greed Index, die op het moment van zijn video op 28/100 punten staat. Daarmee zit er behoorlijk veel angst in de markt en dat laat volgens hem zien dat de bulls zich zorgen beginnen te maken.

Daar plaatst hij wel de kanttekening bij dat een lage score op de Fear & Greed Index vaak een goed moment is om bij te kopen. In het verleden bleek dat we na lage scores op de Fear & Greed Index vaak rond een bodem zaten.

Daarbij waarschuwt hij voor een ontwikkeling die Bitcoin enorm in de problemen kan brengen. Namelijk als we zien dat de zone rond 60.000 tot 61.000 dollar straks van een steun in een weerstand verandert voor de digitale munt.

Als dat het geval is, dan kan dat het opwaartse potentieel voor de korte termijn behoorlijk beperken volgens Crypto Banter.

Zijn visie op altcoins

Over Bitcoin is Crypto Banter op dit moment dus huiverig, terwijl hij voor altcoins juist wat positieve signalen ziet. De recente daling van de dominantie van Bitcoin, betekent volgens de analist dat altcoins weleens aan een betere periode kunnen beginnen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Tot nu toe is deze cyclus er vooral eentje geweest van Bitcoin, enkele grotere altcoins en natuurlijk de memecoins. Met name de laatste categorie steelt de show en heeft een hoop nieuwe miljonairs gekweekt deze cyclus.

De komende maanden gaan we zien of die bullmarkt een vervolg krijgt. Veel daarbij hangt af van de ontwikkeling van de macro-economische situatie in de Verenigde Staten. De inflatie moet daar omlaag, zodat de centrale bank de rente kan verlagen en de neerwaartse druk op de markt weg kan nemen.

The post Bitcoin stijgt, maar analist waarschuwt voor ellende appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!