De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is aangekondigd als een van de sprekers op de Bitcoin 2024-conferentie, die plaatsvindt in Nashville, Tennessee. Dit evenement, dat bekendstaat als een van de grootste Bitcoin (BTC) conferenties ter wereld, loopt van 25 tot 27 juli.

Naast Trump zullen andere prominente Amerikaanse politici het podium betreden, waaronder presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., voormalig presidentskandidaat Vivek Ramaswamy en de Republikeinse senatoren Bill Hagerty en Marsha Blackburn.

Trump’s toenemende steun voor Bitcoin

De afgelopen maanden heeft Trump, die gezien wordt als de waarschijnlijke Republikeinse presidentskandidaat, zijn steun voor de cryptocurrency- en blockchainindustrie sterk uitgesproken. Zo verklaarde hij vorige maand tijdens een evenement in Mar-a-Lago dat hij het minen van Bitcoin zou bevorderen als hij weer president wordt.

bitcoin 2024 nashville donald trump
Bron: The Bitcoin Conference op X.

In mei begon Trump met het accepteren van politieke donaties in cryptocurrencies. Zijn pleidooi heeft hem steun opgeleverd van prominente figuren in de cryptowereld, zoals de oprichters van Gemini, Cameron en Tyler Winklevoss, en Cathie Wood, de CEO van Ark Invest.

Crypto en politiek

De aanwezigheid van meerdere Amerikaanse politici als sprekers op het evenement benadrukt de toenemende verstrengeling tussen cryptocurrency en de Amerikaanse politiek. Kennedy Jr. gaf eerder een keynote speech tijdens Bitcoin 2023, waarin hij beloofde dat hij zich zou inzetten om het recht van mensen om Bitcoin te bezitten en te gebruiken “onschendbaar” te maken.

Deze verklaringen tonen een duidelijke verschuiving waarbij meer politieke figuren zich uitspreken voor de steun aan en integratie van cryptocurrencies in het nationale beleid.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Donald Trump spreekt op Bitcoin 2024 conferentie in Nashville appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!