De correlatie tussen Bitcoin (BTC) en belangrijke Amerikaanse aandelenindices zoals de Nasdaq Composite en de S&P 500 is gedaald tot een dieptepunt dat sinds november 2023 niet meer is gezien. Volgens gegevens van The Block is de 30-daagse Pearson correlatie van Bitcoin met de Nasdaq en de S&P 500 gedaald naar respectievelijk -0.84 en -0.82.

Deze gegevens bevestigen een rapport van Bloomberg, waarin stond dat de 90-daagse correlatiecoëfficiënt tussen Bitcoin en de Nasdaq 100-index op dinsdag daalde naar 0.21, een laagtepunt over meerdere maanden.

Impact van marktbewegingen en aanbodfactoren

Sinds begin juni, toen de prijs van Bitcoin $71,000 bereikte en vervolgens kelderde, is de correlatie met de Amerikaanse indices scherp afgenomen. Bitcoin bevindt zich momenteel in een strakke 24-uurs range tussen $58,000 en $59,000 dollar, terwijl de aandelenindices hun stijging van de afgelopen maanden voortzetten.

bitcoin sp500 correlatie
Bron: The Block.

Deze divergentie komt vooruitlopend op de Amerikaanse CPI-inflatiecijfers die later deze week worden gepubliceerd. Ondertussen bereikten de futures van de S&P 500 nieuwe hoogtepunten in de pre-markthandel.

Verhoogd aanbod zet druk op Bitcoin

De verkoop van in beslag genomen Bitcoin door overheidsinstanties in Duitsland en de Verenigde staten, samen met distributies van de boedel van Mt. Gox, heeft een overaanbod gecreëerd dat de prijsstijgingen beperkt. Bovendien ervaren Bitcoin miners druk om hun tokens te verkopen vanwege een afname in winstgevendheid, versterkt door de halvering in april die het aantal nieuwe tokens dat zij ontvangen voor hun werk verminderde.

Dit draagt bij aan de neerwaartse druk op Bitcoin, ondanks de over het algemeen positieve stemming op de bredere markten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Koppeling Bitcoin en S&P 500 op laagste niveau sinds november appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!