Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft een opnieuw een waarschuwing afgegeven aan SEC-voorzitter Gary Gensler op X (voorheen Twitter). Volgens Garlinghouse zou de aanpak van de SEC ten aanzien van crypto politieke gevolgen kunnen hebben bij de komende verkiezingen. Zijn opmerkingen onthullen de hoogoplopende confrontatie tussen de cryptowereld en toezichthouders in Washington.

Banner Ripple 1

Rondetafelgesprek over cryptoregelgeving

Garlinghouse’s opmerkingen volgden op een rondetafelgesprek georganiseerd door de Amerikaanse vertegenwoordiger Ron Khanna, waarbij hij zich aansloot bij andere prominente figuren uit de industrie, waaronder Mark Cuban, Anthony Scaramucci en voormalig CFTC-voorzitter Chris Giancarlo. De discussie richtte zich op de noodzaak van duidelijke en evenwichtige cryptoregelgeving in de Verenigde Staten.

Kritiek op Gensler’s houding

Tijdens het evenement uitte Garlinghouse kritiek op Gensler en stelde dat de vermeende vijandigheid van de Democratische Partij ten opzichte van crypto de oorzaak is van de steun van de Republikeinen voor de industrie. Hij merkte verder op: “Helaas blijft de meerderheid van de Democraten Gensler’s onwettige oorlog tegen crypto mogelijk maken – en daarmee de mogelijkheid voor Amerikaanse innovatie om te floreren saboteren.”

Gensler bestempeld als “Luddiet”

Garlinghouse noemde Gensler een “Luddiet” – een term voor iemand die zich verzet tegen nieuwe technologie. Volgens Garlinghouse is Gensler’s scepsis als het proberen een vloedgolf tegen te houden. Hij stelt dat Gensler, door zich tegen crypto te verzetten, innovatie en kansen wegduwt van de VS.

Aanhoudende kritiek op regelgevende aanpak

Dit is niet de eerste keer dat Garlinghouse zich uitspreekt tegen Gensler’s regelgevende benadering. Vorig jaar bekritiseerde hij Gensler’s argument dat bestaande kaders voldoende zijn voor het reguleren van crypto. Garlinghouse’s uitgesproken kritiek weerspiegelt de zorgen die door andere leiders in de industrie zijn geuit, waaronder Uniswap-oprichter Hayden Adams.

Politiek landschap rond crypto

Terwijl het standpunt van de Democraten ten aanzien van digitale activa een onderwerp van debat blijft, hebben de Republikeinse Partij en haar belangrijkste kandidaat, Donald Trump, actief gelobbyd bij de crypto-community en een gunstiger regelgevingsklimaat beloofd. Dit veranderende politieke landschap compliceert het toch al omstreden debat over hoe de snel groeiende crypto-industrie in de VS het best gereguleerd kan worden.

The post Volgens de CEO van Ripple brengt Gary Gensler de Amerikaanse tech-toekomst in gevaar, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!