Bitcoin lijkt weer zijn weg naar boven te vinden. De munt is aan het stijgen vanuit een belangrijk prijspunt en lijkt nog even verder omhoog te willen. Wat kunnen we de komende dagen verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin stijgt vanuit 56.500 dollar

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor een periode van 24 uur, waardoor we genoeg kunnen zien van de afgelopen prijsbewegingen. Op die manier kunnen we ook de belangrijkste prijspunten zien (aangegeven met de rode lijnen).

Het is jammer dat Bitcoin heel even onder zijn laatste laagtepunt is bewogen, maar rond deze prijs bleken er uiteindelijk toch genoeg kopers om de prijs een beetje omhoog te duwen. Het lijkt daardoor alsof de munt bezig is met een herstel.

Dit was flink nodig na de daling van afgelopen week. Bitcoin daalde 15%, en trok de altcoinmarkt daarmee nog verder naar beneden. Op dit moment trekt alles weer een beetje bij en komt er weer wat hoop in de markt. Maar blijft dit ook zo?

De munt heeft in feite een lager laagtepunt gemaakt op de lange termijn, maar gaat toch omhoog vanuit hier. Om de koers wat beter te analyseren, gaan we ook even inzoomen. Dit kunnen we doen door een kleinere grafiek erbij te pakken.

Voorbij 58.500 dollar, en dan richting 63.800 dollar?

Daarom gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de koers in meer detail kunnen zien. Hier wordt duidelijk dat de munt bezig is met het maken van een opwaartse trend op de korte termijn.

Dit is in de grafiek hierboven te zien aan de oranje boogjes. Bitcoin herstelt langzaam en lijkt zich klaar te maken om verder omhoog te gaan. Hierbij lijkt een vorig laagtepunt (rond 58.500) de volgende weerstand om te overwinnen, en als dat lukt, heeft dit waarschijnlijk een positief effect voor de rest van de koers.

Bitcoin kan dan weer naar de volgende weerstand, de rode lijn bij 63.800 dollar. Maar daarvoor mag de opwaartse trend – van hogere hoogtes en hogere laagtes – alleen niet gebroken worden. Houd deze trend daarom goed in de gaten.

Tot die tijd kunnen we weer een beetje adem halen, aangezien het lijkt alsof de munt klaar is met zijn daling. Helaas is dit geen garantie, maar door de opwaartse trend op de korte termijn wordt de kans op een verdere daling steeds kleiner.

The post Analyse: zien we Bitcoin binnenkort weer rond een koers van 63.800 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!