Eli Ben-Sasson, CEO van StarkWare, heeft tijdens EthCC aangekondigd dat het bedrijf van plan is om tegen eind 2024 staking te introduceren op Starknet door middel van een verbeteringsvoorstel, bekend als het Starknet Improvement Protocol (SNIP).

Details van het stakingsvoorstel

Het SNIP stelt voor om een permissionless on-chain stakingsprotocol en stake-delegatie te introduceren. Als de gemeenschap het voorstel goedkeurt, wordt verwacht dat de staking eerst op de testnet zal worden gelanceerd, gevolgd door een release op het mainnet in het vierde kwartaal van 2024.

Gebruikers kunnen dan kiezen om zelf staker te worden of hun stakes te delegeren aan een bestaande staker, waarbij de beloningen evenredig zijn aan het ingezette bedrag.

starknet staking tweet
Bron: X.

Technische en economische aspecten

Het SNIP introduceert ook een nieuwe beloningsstructuur gebaseerd op een variatie van de minting curve die in februari werd voorgesteld. Deze curve is ontworpen om deelname te stimuleren terwijl de inflatie beheerst wordt en voldoende STRK-tokens beschikbaar blijven voor andere netwerkactiviteiten.

Een belangrijk onderdeel van de staking is de 21-daagse tijdvergrendeling voordat fondsen kunnen worden opgenomen, wat bijdraagt aan de stabiliteit van het netwerk.

Ontwikkeling en betrokkenheid gemeenschap

Gedurende het ontwikkelingsproces zal er een GitHub-repository voor de nieuwe stakingsfunctie openbaar toegankelijk zijn, zodat de gemeenschap actief kan deelnemen aan de ontwikkeling en verfijning van het stakingsmechanisme. In eerste instantie wordt van stakers verwacht dat zij volledige nodes draaien ter voorbereiding op validatieactiviteiten.

De StarkWare teams en de Starknet Foundation zullen samen met de gemeenschap de onchain stakingsgegevens analyseren om technische en economische parameters voor latere updates te verfijnen.

Toekomst van governance en netwerkbeheer

Eli Ben-Sasson benadrukte dat staking op Starknet meer is dan alleen een manier om beloningen te verdienen. “Staking power zal op den duur stemrecht mogelijk maken, zodat degenen die actief bijdragen aan het netwerk inspraak hebben in de richting en beslissingen van het netwerk,” verklaarde hij tegenover Cointelegraph.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Starknet plant uitrol van token staking op mainnet voor laatste kwartaal 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!