In een volle zaal met ongeveer 1100 toehoorders gaf Ethereum (ETH) medeoprichter Vitalik Buterin tijdens de Ethereum Community Conference (EthCC) in Brussel een keynote speech over het versterken van de Ethereum blockchain als basislaag.

Sterke en zwakke punten van Ethereum

Buterin beschreef de Ethereum blockchain, het grootste smart-contractplatform, als een “groot en redelijk gedecentraliseerd stakings-ecosysteem” met een zeer internationale en intellectuele gemeenschap.

Tegelijkertijd wees hij op enkele zwakheden, waaronder de technische complexiteit van het beheren van een node en de hoge drempel van 32 ETH om als validator te fungeren. Deze punten zijn volgens hem echter wel oplosbaar.

vitalik buterin ethcc brussel ethereum speech
Bron: X.

Simplificatie van het protocol

Buterin sprak over technische verbeteringen die zouden leiden tot een vereenvoudiging van het protocol. “Als je een robuust ecosysteem wilt, moet het simpel zijn,” vertelde hij aan het publiek, verwijzend naar de noodzaak om overbodige complexiteit en achterwaartse compatibiliteit te verminderen die het systeem onnodig ingewikkeld maken.

Aanpak van 51% aanvallen

De medeoprichter uitte ook zijn zorgen over de mogelijkheid van een 51% aanval op de blockchain. In zo’n scenario zou de gemeenschap samen moeten komen om een minderheids soft fork te forceren en de aanvaller te straffen. Hij stelde voor om de ‘quorum threshold’ te verhogen van 75% naar 80% om de blockchain beter te beschermen tegen dergelijke aanvallen. Buterin pleitte ook voor een meer geautomatiseerde reactie op aanvallen, waarbij de software van validators automatisch maatregelen neemt tegen censuur.

Buterin benadrukte de noodzaak om de sterke punten van het netwerk verder uit te bouwen en tegelijkertijd de tekortkomingen aan te pakken om zo te voldoen aan de hoge standaarden die de gemeenschap stelt.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Buterin benadrukt belang van robuust Ethereum netwerk tegen 51% aanvallen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!