De dalende prijs van Bitcoin (BTC) heeft ervoor gezorgd dat zogenaamde ‘Bitcoin whales’ en lange-termijnhouders extra munten zijn gaan opslaan in de hoop op hogere prijzen. Volgens analisten van CryptoQuant hebben deze grote spelers hun saldo verhoogd met een maandelijkse snelheid van 6,3%, wat de snelste toename is sinds april 2023.

Deze periode wordt gekenmerkt door een verhoogde vraag naar Bitcoin, ondanks een algemene marktdaling. Deze trend onderstreept het vertrouwen dat grote investeerders hebben in het toekomstige herstel van de Bitcoinprijs.

Marktdruk en de invloed van in beslag genomen Bitcoin

Er is in de afgelopen periode nieuwe Bitcoin voorraad op de markt gekomen nadat overheidsinstanties in Duitsland en de Verenigde Staten duizenden tokens naar gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase en Kraken hebben verplaatst. Ook had de aankondiging van klantuitbetalingen door de inmiddels failliete beurs Mt. Gox, ongeveer tien jaar na een van de grootste cryptohacks ooit, een drukkend effect op de Bitcoin prijs.

bitcoin whales cryptoquant
Bron: CryptoQuant.

Desondanks zijn Bitcoin ‘whales‘ minder geneigd om te verkopen sinds de daling onder de $60.000 dollar, wat de prijs ondersteunt en mogelijk een vroege bodem aanduidt.

Stablecoin liquiditeit en prijsverwachtingen

De accumulatie door walvissen en de prijsbewegingen tussen $56.000 en $59.000 dollar zouden kunnen wijzen op een mogelijke lokale bodem. Echter, een rally vanuit deze potentiële bodem hangt af van verbeterde liquiditeit, die nauw verbonden is met de emissie van stablecoins, voornamelijk Tether’s USDT. Hoewel Bitcoin doorgaans hogere prijzen ziet wanneer de uitgifte van stablecoins toeneemt, heeft de marktkapitalisatie van USDT de afgelopen weken een dip vertoond.

Het blijft onduidelijk wanneer USDT en andere stablecoins hun reguliere muntuitgifte zullen hervatten, een proces dat verwijst naar het creëren van nieuwe fiat-gekoppelde munten en het verhogen van de liquiditeitsniveaus in de cryptomarkt.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Snelste accumulatie van Bitcoin door whales sinds begin 2023, volgens CryptoQuant appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!