Terraform Labs, het bedrijf achter de ingestorte Terra-blockchain, is bezig met het verkopen van vier van zijn bedrijven als onderdeel van het Chapter 11 faillissementsproces. Op 9 juli kondigde het bedrijf aan dat het op zoek is naar een koper voor Pulsar Finance, een cross-chain portfolio tracker die het bedrijf in november 2023 verwierf in een poging om het ecosysteem na de instorting te herstellen.

Terraform Labs (TFL) wil ook Station, een niet-bewarende Cosmos-gebaseerde hot wallet, Enterprise, een no-code DAO beheerplatform, en Warp, een on-chain automatiseringsprotocol voor het uitvoeren van slimme contracten, van de hand doen.

Details van de afwikkeling en huidige status

“Het verkoopproces vormt een belangrijke stap in de inspanningen van TFL om maximale waarde voor zijn schuldeisers en andere belanghebbenden te realiseren, als onderdeel van een bredere afbouw van de bedrijfsvoering,” aldus Terraform Labs.

Deze verkoop maakt deel uit van de brede afwikkeling van activiteiten onder de voorwaarden van de schikking met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

terra luna koers 1 jaar
Terra Luna koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Marktreactie en historische context

Ondanks deze aankondigingen had het nieuws weinig invloed op LUNA, het inheemse token van het Terra 2.0-netwerk, dat een bescheiden dagelijkse winst van 1,4% noteerde, in lijn met de bredere cryptomarkten. Echter, LUNA is de afgelopen 30 dagen met 34% gedaald tot een marktkapitalisatie van $263 miljoen — ongeveer waar het was in november 2023 toen TFL Pulsar Finance kocht.

Tijdens zijn hoogtijdagen in april 2022 had het Layer 1-netwerk van TFL, Terra Classic, een totale waarde van meer dan $31,3 miljard, wat het Luna Classic-token (LUNC) naar een marktkapitalisatie van $41 miljard stuwde. De groei werd aangedreven door het runawaysucces van zijn ongedekte “algoritmische” stablecoin UST, die uitgroeide tot een marktkapitalisatie van meer dan $18,7 miljard op basis van de belofte van een jaarlijks rendement van 20% voor houders.

Juridische nasleep en gevolgen

Echter, in begin mei verloren Terra Classic en UST meer dan 97% van hun waarde in slechts een paar dagen tijdens een abrupt verlies van vertrouwen in het ongedekte ontwerp van UST. Volgens DefiLlama resteert er vandaag slechts $2,15 miljoen op het netwerk.

In januari diende Terraform Labs faillissement in in de Verenigde Staten. In april werden Do Kwon, de mede-oprichter van TFL, en zijn bedrijf verantwoordelijk bevonden voor het orkestreren van een fraude van $40 miljard dollar. Do Kwon werd ook veroordeeld voor het misleiden van beleggers en roekeloos handelen.

In juni heeft Terraform een schikking getroffen met de SEC voor $4,47 miljard, inclusief ongeveer $400 miljoen van Do Kwon.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Terraform Labs verkoopt vier bedrijven tijdens afwikkeling faillissement appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!