De Duitse overheid heeft onlangs aanzienlijke bitcoin-stromen ontvangen, ter waarde van ongeveer $141 miljoen. In totaal gaat het om 2442 bitcoin (BTC) dat zij teruggekregen hebben. Dat is erg opvallend gezien de grootschalige recente verkopen van onze oosterburen.

Duitse overheid ontvangt duizenden bitcoin terug

De Duitse overheidswallet ontving gisteravond laat de duizenden bitcoin terug. Het gaat om dezelfde wallet die verantwoordelijk is voor het versturen van grote hoeveelheden bitcoin naar exchanges. Volgens de gegevens van Arkham Intelligence ontving de staat diverse hoeveelheden bitcoin van cryptobeurzen.

De crypto-exchange Kraken gaf 903 bitcoin ($52,3 miljoen) terug. De Duitse overheid ontving ook tien bitcoin ($575.000) van Bitstamp. Tot slot ontving het nog crypto van wallets die niet gelabeld zijn door Arkham Intelligence. Daarbij gaat het om een instroom van 1529 bitcoin ($88,6 miljoen), aldus het onchain analytics platform.

De instroom van bitcoin is opvallend, gezien de grootschalige verkoop van de autoriteiten. De onderzoeksdirecteur van The Block lijkt daar een simpele uitleg voor te hebben. Steven Zheng, zoals de directeur heet, ziet de terugstroom als onderdeel van het geheel dat niet verkocht is door Duitsland.

“Het zijn waarschijnlijk onverkochte bitcoins als onderdeel van een verkoopovereenkomst tussen de cryptobeurs en het land”, liet hij weten.

Duitsers medeplichtig aan bloedende cryptomarkt

De afgelopen weken staat het land in het middelpunt van de belangstelling in de crypto-industrie. Zo verkochten de Duitsers op 4 juli ruim $172 miljoen aan bitcoin op onder andere Coinbase, Kraken en Bitstamp. In totaal gaat het om een verkoop van 7.583 BTC, dat goed is voor $435 miljoen.

Niet iedereen was hierover te spreken. Het heeft de cryptomarkt immens doen laten dalen en politici uit Duitsland zagen het ook niet zitten. Zo liet een parlementslid in een brief weten dat hij het niet eens is met de verkoop van bitcoin. In zijn ogen moet het land een bitcoin-strategie opstellen om de valuta in te zetten als reserve tegen de fiat-currency.

De bitcoin-prijs zag door onder andere de verkopen van Duitsland een daling van ongeveer 15 procent (sinds 4 juli). Daarmee kwam de koers tot een prijs die het sinds februari niet meer gezien had. Naast de Duitsers wordt ook de schuldbetalingen van Mt. Gox gezien als een belangrijke katalysator in de prijsdump van crypto.

Het bericht Bitcoin ter waarde van $141 miljoen terug naar Duitsland: Nieuwe verkoop op komst? verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!