De Crypto Fear & Greed Index, een indicator die het sentiment in de cryptomarkt meet, heeft onlangs een dieptepunt bereikt. Op 11 juli daalde de waarde naar 25, het laagste niveau sinds januari 2023.

Deze index, die sentimenten zoals angst en hebzucht meet, suggereert dat de markt zich in een periode van extreme angst bevindt. Dit wordt versterkt door recente gebeurtenissen en historische gegevens.

Verband tussen marktsentiment en historische gebeurtenissen

De angst in de markt is niet nieuw. Meer dan een jaar geleden, ten tijde van het faillissement van de crypto exchange FTX, zakte de index naar een bijna vergelijkbare waarde van 26. Destijds was de Bitcoin (BTC) koers ongeveer $16.500 dollar.

Het faillissement en de daaruit voortvloeiende onzekerheid, veroorzaakt door het wanbeheer van fondsen door CEO Sam Bankman-Fried, hadden een enorme impact. Echter, niet lang na dit dieptepunt begon de koers van Bitcoin te stijgen, wat aantoont dat dergelijke lage indexwaarden vaak goede koopmomenten kunnen signaleren.

crypto fear en greed index omlaag
Bron: Alternative.

Huidige koers en de invloed van grootschalige verkopen

Momenteel is de index gedaald naar 25, terwijl de Bitcoin koers zich stabiliseert rond de $57.000 dollar, wat nog steeds 20% onder de all-time high van maart dit jaar ligt. Deze relatief hoge waardering van Bitcoin, ondanks de angstige marktsentimenten, is deels te verklaren door externe verkoopdruk.

Duitsland, dat ongeveer 50.000 BTC in bezit had, verkoopt deze munten systematisch. Deze verkoopgolf is voornamelijk afkomstig van de confiscatie van activa van een illegale piraterijwebsite. Verwacht wordt dat de rest van deze munten ook zal worden verkocht, wat bijdraagt aan de aanhoudende druk op de markt.

Impact van Mt. Gox’s schuldenafwikkeling

Een ander belangrijk element dat bijdraagt aan de huidige marktdynamiek is de uitbetaling aan schuldeisers van de failliete crypto exchange Mt. Gox. Deze schuldeisers ontvangen hun Bitcoins terug, bijna $9 miljard dollar waard, verspreid over de komende drie maanden.

Gezien de waardestijging van deze Bitcoins in de afgelopen tien jaar, is de verwachting dat een groot deel hiervan op de markt zal verschijnen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin worstelt met $60.000 grens terwijl Fear and Greed Index extreme angst signaleert appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!