Duitsland kleurde de laatste weken oranje! Niet alleen door een megagrote groep mensen die van links naar rechts en weer naar links gaan, maar ook door Bitcoin. De Duitse overheid heeft een wallet en vanuit daar sturen ze Bitcoin naar exchanges om te verkopen.

Het gaat om duizenden Bitcoins en dit zorgt voor veel neerwaartse druk op de koers.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Nog 18% te gaan

Na de laatste verkopen op 11 juli heeft de Duitse overheid nog maar 9.094 Bitcoin over. Dat is slechts 18% van wat ze oorspronkelijk hadden! Sinds 19 juni is er al voor miljarden aan Bitcoin verkocht, maar begin juli ging het ineens extra hard.

Op 11 juli stuurde Duitsland zelfs in één keer 10.620 Bitcoin ter waarde van 615 miljoen dollar naar cryptobeurzen als Coinbase, Bitstamp en Kraken.

Ook gingen er munten naar Flow Traders en twee onbekende adressen. Dit zorgde er even voor dat er minder dan 5.000 Bitcoin over waren in de Duitse wallet, aldus blockchainbedrijf Arkham.

Gelukkig voor Duitsland en helaas voor de rest van de wereld, kwam er kort daarna ook weer wat Bitcoin terug. Hierdoor staat de teller nu op iets meer dan 9.000. De Duitse overheid begon in januari met 49.857 Bitcoin, dus ze zijn er al flink wat verkocht.

Politicus wil Bitcoin juist houden voor Duitsland

Duidelijk is dat niet iedereen blij is met de massale verkoop. Zo vindt Duits politica en Bitcoin-fan Joana Cotar dat Duitsland de Bitcoin juist had moeten aanhouden als een soort reservemuntstuk.

Cotar zei dat Bitcoin Duitsland zou kunnen helpen zijn staatsobligaties te diversifiëren, zich in te dekken tegen inflatie en valutadevaluatie en innovatie in het land te bevorderen. Een verdere uitverkoop is niet “verstandig” en is “contraproductief” voor het land, zei Cotar.

De politicus wil dat de massaverkoop nu stopt en benadrukt dat Bitcoin de economische onafhankelijkheid van het land zou kunnen versterken en zijn veerkracht tegen externe financiële onzekerheden zou kunnen vergroten.

De verkoop, samen met de zorgen dat Mt. Gox ook miljarden aan Bitcoin gaat verkopen, heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers de laatste weken flink is gedaald. Beleggers zijn zelfs extreem bang geworden, zo blijkt uit een index die het sentiment in de cryptomarkt meet.

Het lijkt er dus op dat we de komende tijd nog wel wat schommelingen in de Bitcoin prijs kunnen verwachten. Zodra Duitsland klaar is met verkopen, zal de druk in ieder geval wat afnemen.

The post Duitsland heeft nog 9000 Bitcoin te verkopen en dan is FUD voorbij appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!