Een federale rechter die toezicht houdt op de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase heeft gesuggereerd dat de cryptocurrency beurs mogelijk geen inzage kan krijgen in de privé communicatie van voorzitter Gary Gensler voordat hij de leiding over de commissie op zich nam.

Tijdens een hoorzitting op 11 juli in de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York betoogden advocaten van Coinbase dat zij gegevens op Genslers persoonlijke apparaten zouden moeten kunnen bekijken, nadat de SEC geen expliciete garanties had gegeven over zijn communicatie met marktmakers.

Juridische twistpunten

Het juridische team van de SEC verzocht rechter Katherine Polk Failla om de dagvaarding naar Genslers persoonlijke communicatie te nietigen, aangezien de voorzitter “geen feitelijke getuige” en “geen deskundige getuige in de wet” was in de Coinbase-zaak. “We kunnen geen informatie van de SEC krijgen,” zeiden de advocaten van Coinbase, volgens berichtgeving van Inner City Press. “De periode daarvoor hebben we opgenomen omdat we probeerden om met de heer Gensler en de SEC te overleggen, maar zij weigerden te zeggen dat hij zijn persoonlijke apparaat niet gebruikte om over crypto te communiceren.”

coinbase sec rechtszaak
Bron: Inner City Press op X.

Rechter Failla zei dat ze het niet noodzakelijkerwijs eens was met de argumenten van Coinbase, maar stemde ermee in om ernaar te luisteren, en voegde eraan toe dat ze “sterke meningen had over de onevenredige last van onderzoek naar de uitspraken van de heer Gensler voordat hij voorzitter werd.” Ze vroeg beide partijen om brieven in te dienen bij de rechtbank vóór 15 juli.

Escalatie van het conflict

De dagvaarding voor de persoonlijke apparaten van de SEC-voorzitter maakte deel uit van de ontdekking in de handhavingszaak van de commissie tegen Coinbase, die in juni 2023 werd ingediend. De toezichthouder beweerde dat Coinbase sinds 2019 als een “niet-geregistreerde effectenmakelaar” had gefunctioneerd, in strijd met de Amerikaanse effectenwetten.

Coinbase had oorspronkelijk verzocht dat Gensler communicatie van zijn persoonlijke apparaten zou produceren in april, waarbij later werd beweerd dat hij “zijn meningen deelde en communiceerde met marktdeelnemers soms uitdrukkelijk in zijn persoonlijke hoedanigheid.” Het verzoek om ontdekking was gericht op communicatie en documenten betreffende de meningen van de SEC-voorzitter over crypto, beginnend in 2017.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Rechter twijfelt aan inzage in privé communicatie SEC voorzitter in Coinbase zaak appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!