Argentinië heeft zich geplaatst voor de finale van het Copa America voetbaltoernooi. Deze sportieve prestatie heeft een directe impact gehad op de financiële markten, met name op de waarde van het fan-token van het land, ARG.

Volgens data van CoinMarketCap is de prijs van de cryptomunt van de Argentijnse Voetbalbond met meer dan 107% gestegen tot $2,32 dollar, kort na de 2-0 overwinning op Canada. Dit is het hoogste niveau sinds 30 mei, met een stijging van meer dan 70% in de afgelopen 24 uur alleen.

Marktwaarde en handelsvolume exploderen

De marktwaarde van het ARG-token is gestegen tot $27,85 miljoen, waardoor het de op een na hoogste positie inneemt onder de voetbalfan-tokens. Dit is echter nog steeds minder dan het record van $32,4 miljoen dat werd bereikt tijdens de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar, dat Argentinië ook won.

ARG-token koers 7 dagen
ARG-token koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Het token is momenteel het meest verhandelde fan-token op de markt met een 24-uurs handelsvolume van $23,57 miljoen, bijna vier keer meer dan het Paris Saint-Germain fan-token, dat het grootste voetbaltoken is qua marktwaarde.

Centrale rol van handelsplatformen

Een aanzienlijk deel van het handelsvolume, 88%, werd gerealiseerd via de ARG/Turkse lira (ARG/TRY) pair op de gecentraliseerde crypto beurs Paribu. Daarnaast droeg de ARG-chiliz token (ARG/CHZ) pair, vermeld op Chiliz.net, slechts 0,17% bij aan de wereldwijde activiteit.

Chiliz.net fungeert als het handelsplatform voor alle sport- en entertainmenttokens die geassocieerd zijn met Chiliz ($CHZ) en Socios.com. De Argentijnse Voetbalbond heeft in 2021 Socios.com, een platform voor fanbetrokkenheid aangedreven door de Chiliz blockchain, gebruikt om het ARG-token uit te geven.

Voordelen voor tokenhouders

Houders van het ARG-token krijgen toegang tot exclusieve teamactiviteiten, ervaringen en VIP-diensten.

Dit omvat onder andere de kans om de spelers van het team te ontmoeten en toegang te krijgen tot het Estadio Monumental, een historisch voetbalstadion in Buenos Aires, Argentinië.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Argentinië naar finale: ARG-token waarde verdubbelt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!