De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar onderzoek naar Paxos, de uitgever van de stablecoin Binance USD (BUSD), afgesloten zonder enige handhavingsactie aan te bevelen. Dit besluit werd genomen na een lange periode van juridische onzekerheid over de status van stablecoins als effecten.

In februari 2023 ontving Paxos een zogenoemde Wells Notice van de SEC, waarin stond dat BUSD mogelijk een niet-geregistreerde security was, wat leidde tot speculaties over een mogelijke rechtszaak.

Juridische ontwikkelingen en uitspraken

De discussie bereikte een kritiek punt toen een federale rechter vorige maand een uitspraak deed ten gunste van Binance, waarbij de claims van de SEC dat zowel BNB, het native token van Binance, als BUSD effecten zouden zijn op secundaire markten, werden verworpen.

sec paxos stopzetting
Bron: Paxos op X.

Deze uitspraak en andere gerechtelijke beslissingen tegen de SEC hebben waarschijnlijk bijgedragen aan het besluit om het onderzoek te staken.

Reacties en gevolgen

Walter Hessert, hoofd strategie bij Paxos, uitte zijn opluchting over het formele einde van het onderzoek en merkte op dat deze resolutie mogelijk meer zekerheid op de markt kan brengen voor grote ondernemingen die de stablecoin wereld verkennen.

Paxos benadrukte in een verklaring dat hun USD-gesteunde stablecoins geen effecten zijn onder de federale effectenwetten en dat de aantijgingen ongegrond waren.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post SEC sluit onderzoek naar Paxos en BUSD zonder handhavingsactie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!