Timothy Peterson, een vooraanstaande econoom, heeft voorspeld dat Bitcoin (BTC) tegen maart 2025 een nieuwe hoogste waarde ooit zal bereiken.

Zijn voorspelling is grotendeels gebaseerd op Metcalfe’s Law, een model dat hij toepast om de waardeontwikkeling van Bitcoin te analyseren.

Bitcoin en Metcalfe’s Law

Peterson’s recente onderzoekspaper, getiteld “Lowest Price Forward: Why Bitcoin’s Price is Never Looking Back”, introduceert een unieke methode om de koers van Bitcoin te benaderen. Hij richt zich op de historische laagste koersen, de zogenaamde “never look back prices”, koersen waar Bitcoin volgens zijn analyse nooit meer onder zal zakken.

Deze benadering wijst op een voortdurende en onomkeerbare stijging na het bereiken van deze laagste punten.

timothy peterson bitcoin koers
Bron: timothy Peterson op X.

Kernrol van Bitcoin-adoptie

De kern van Peterson’s analyse is de toepassing van Metcalfe’s Law: “De waarde van het netwerk is proportioneel aan het kwadraat van het aantal gebruikers”. Dit suggereert dat naarmate meer mensen Bitcoin gaan gebruiken, de intrinsieke waarde van Bitcoin exponentieel zal toenemen.

Deze theorie wordt ondersteund door de gestage toename van gebruikers en het effect dat dit heeft op de algehele netwerkwaarde.

Toekomstige Bitcoin koers volgens Peterson

Volgens de grafieken die Peterson hanteert, bevindt de Bitcoin koers zich momenteel net boven de door hem omschreven “never look back price”.

Hij projecteert dat deze lijn tegen maart 2025 rond de $100.000 dollar zou moeten liggen, wat zou duiden op een aanzienlijke waardestijging van de digitale munt binnen een relatief korte periode.

Vertrouwen in de toekomst van Bitcoin

De voorspelling van een nieuwe all-time high weerspiegelt Peterson’s vertrouwen in de duurzame groei van het Bitcoin netwerk. Met een blijvend stijgende adoptiecurve en versterkende netwerkeffecten, baseert Peterson zijn optimistische voorspelling niet alleen op speculatie maar ook op concrete, historisch zichtbare trends.

Peterson benadrukt: “Zolang de adoptie van Bitcoin voortduurt, zal de waarde ervan stijgen. Als de adoptie echter stagneert, zal de koers mogelijk stagneren of dalen.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Timothy Peterson voorspelt: Bitcoin bereikt nieuwe all time high tegen 2025 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!