Bitget sloot een gunstig kwartaal af met een aanzienlijke kapitaalinstroom en een sterke groei in marktaandeel vergeleken met zijn concurrenten.

In het tweede kwartaal van 2024 stond het platform op de derde plaats qua netto kapitaalinstroom en liet het de sterkste marktaandeelgroei zien.

Kapitaalinstroom en verkeersstijging

Investeerders hebben $700 miljoen overgedragen naar Bitget in dit kwartaal, en de activiteit op het platform steeg met bijna 50%. De exchange ervoer een toename in gebruikersfondsen, waarbij de bezittingen in Bitcoin (BTC), Tether (USDT), en Ethereum (ETH) respectievelijk met 73%, 80% en 153% toenamen over de eerste zes maanden van het jaar.

Dit groeipercentage ging gepaard met de toevoeging van 2,9 miljoen nieuwe gebruikers aan het platform.

bitget q2 resultaten
Bron: Gracy Chen op X.

Groei in spot handelsvolume

Het spot handelsvolume van Bitget zag een duidelijke toename, van $28 miljard in het eerste kwartaal naar $32 miljard in het tweede kwartaal, een stijging van meer dan 10%. Het platform bereikte 10 miljoen maandelijkse bezoekers.

Ondanks deze stijgingen behoort Bitget nog steeds niet tot de top 10 van crypto exchanges in termen van spot handelsvolume.

Concurrentie neemt toe

De veranderingen die plaatsvinden op de markt van gecentraliseerde cryptocurrency exchanges tonen aan dat de concurrentie steeds intensiever wordt. Een voorbeeld hiervan is de recente toename in populariteit van Bybit, dat de op één na grootste exchange is geworden in termen van spot handelsvolumes.

Bitget heeft echter de grootste marktaandeelgroei gerapporteerd onder gecentraliseerde uitwisselingen, met een toename van 38,4% van H2 2023 tot H1 2024, volgens het laatste H2 Outlook-rapport van CCData.

Veiligheidsinitiatieven en partnerschappen

Naast financiële groei, benadrukte Bitget ook zijn veiligheidsinitiatieven, waaronder een samenwerking met Know Your Customer (KYC) verificatieprovider Sumsub om fraudeurs te bestrijden. Deze zet reageert op de toenemende hoeveelheid gedetecteerde deepfakes binnen de crypto wereld.

Bitget is ook partnerschappen aangegaan met prominente Turkse atleten als onderdeel van hun campagne met voetballegende Lionel Messi.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitget versterkt positie in cryptomarkt met indrukwekkende Q2 resultaten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!