Coinbase heeft aangekondigd dat ze een nieuwe webapplicatie lanceren die ontworpen is om gebruikers een centraal platform te bieden voor het bekijken en beheren van hun volledige crypto-exposure. Deze omvat tokens, niet-vervangbare tokens (NFT’s) en posities in gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Gebruikers kunnen meerdere wallets verbinden met deze nieuwe webapp, volgens een verklaring van het bedrijf. Coinbase-directeuren beschrijven het platform als een “one-stop bestemming om te verkennen, beheren en interacteren met mensen, gemeenschappen en bedrijven op de blockchain.”

Gebruikersfeedback en ontwikkeling

Na de lancering van de Coinbase smart wallet vorige maand, gaven gebruikers aan dat ze ook hun activa wilden beheren via een eenvoudig te gebruiken hub. “We kregen feedback dat gebruikers een plek wilden hebben waar ze dagelijks kunnen zien wat er gebeurt op de blockchain en hun on-chain portfolio kunnen beheren,” zei Sid Coelho-Prabhu, Senior Directeur Productmanagement bij Coinbase, tegen The Block.

Een van de grote doelen van Coinbase met de introductie van de nieuwe webapp is om alle circa 100 miljoen gebruikers van de crypto beurs “op de blockchain” te krijgen.

Verbeterde functies en veiligheidsmaatregelen

De webapplicatie stelt gebruikers in staat om een geaggregeerd overzicht van hun activa te hebben, waarbij ze elke zelfbeheerde wallet die wordt ondersteund door Wallet Connect kunnen koppelen, zoals MetaMask en Phantom wallets. De dienst vereist niet dat gebruikers over een Coinbase wallet beschikken.

De wallet van Coinbase zal ondersteuning bieden voor activa op Bitcoin (BTC), Solana (SOL) en Ethereum (ETH) gebaseerde ketens. “Gebruikers blijven wel netwerk transactiekosten betalen voor de meeste activa bij het verzenden of ontvangen, zoals dat ook bij elke zelfbeheerde wallet het geval is,” legde Coelho-Prabhu uit.

coinbase smart wallet aankondiging
Bron: Coinbase Wallet op X.

Veiligheid voorop

Coinbase benadrukt continu de ontwikkeling van nieuwe functies en veiligheidsmaatregelen om gebruikersactiva te beschermen, zoals biometrische authenticatie en goedkeuringswaarschuwingen. “Geen enkel platform, ongeacht de veiligheidsmaatregelen en geavanceerde beveiligingstechnologie, is immuun tegen gebruikers die mogelijk slachtoffer worden van oplichting. Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid — iedereen heeft een rol te spelen,” zei Coelho-Prabhu.

Het voorlichten van klanten is een belangrijke stap geweest in het verbeteren van de beveiliging tegen phishingaanvallen en oplichting, waar gebruikers in het verleden slachtoffer van zijn geworden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase introduceert ‘one-stop’ oplossing voor eenvoudig crypto beheer appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!