Na de flinke daling van vorige week zijn veel munten bezig met herstel. XRP is hier ook eentje van. De munt steeg minimaal 12,5% vanuit een belangrijk prijslevel en lijkt verder omhoog te willen. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ripple 1

De koers op de lange termijn

Om een goed beeld te krijgen van de XRP koers, moeten we een grote grafiek erbij pakken. We gaan daarom eerst kijken naar de wekelijkse grafiek van Ripple. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden.

Op die manier worden er drie prijslevels duidelijk die al vaker voor koersveranderingen hebben gezorgd. Bijna elke keer als de munt hier aankomt verandert de koers van richting. Deze zijn in de afbeelding hierboven weergegeven als grijze zones en één kleine rode.

Toen XRP de middelste grijze zone als support verloor, daalde de prijs zeer sterk. Het was vanuit daar afwachten tot waar de munt weer ondersteuning kon vinden. Dit gebeurde uiteindelijk bij deze kleine rode zone (in plaats van de onderste grijze zone) en dat is niet gek.

Wat kunnen we verder verwachten?

Om dit beter toe te lichten, pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hierdoor kunnen we in detail ingaan op de bewegingen van de afgelopen dagen. Ook zien we hier goed waardoor de koers ondersteuning vond rond deze prijs van 0,42 dollar.

Het is namelijk een prijspunt dat al meerdere keren voor support heeft gezorgd. Zoals je kan zien schoot de koers al twee keer eerder met meerdere procenten omhoog vanuit deze plek. Het was daardoor te verwachten dat dit ook een derde keer zou kunnen gebeuren.

De koers is wel onder het level uitgekomen, maar werd vrijwel direct opgekocht waardoor de dagelijkse weer boven de 0,42 kon sluiten. Dit had uiteindelijk een zeer positief effect, waardoor de koers meer dan 12,5% kon stijgen.

Door deze mooie reactie op de supportzone, lijkt het alsof XRP verder omhoog wil. En als deze stijging zo doorzet, wordt de middelste grijze zone weer belangrijk. Hier zal de munt hoogstwaarschijnlijk weer wat weerstand ervaren, maar er lijken dus niet veel andere weerstanden te zijn voor de lange termijn.

Mocht de munt dus op deze voet verder gaan, dan lijkt het waarschijnlijk dat XRP weer richting de 0,55 dollar kan bewegen. Vanuit daar kunnen we gaan kijken of het lukt om deze zone te heroveren (wat een verder positief effect op de prijs zou hebben) of dat de koers zal dalen.

Het is daarbij wel nog even goed om te benoemen dat XRP nu wel nog in een neerwaartse trend zit (met lagere hoogtes en lagere laagtes). Pas als die trend gebroken wordt, kunnen we zekerder zijn van een beweging naar 0,55 dollar.

The post Analyse: Ripple (XRP) stijgt vanuit belangrijk prijspunt, koers onderweg naar 0,55 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!