De Bitcoin Fear & Greed Index is een populaire maatstaf die wordt gebruikt om het sentiment in de cryptomarkt te meten. Voor het eerst sinds januari 2023 is deze maatstaf gedaald tot ‘extreme angst’. Wat zijn de redenen dat er extreme angst heerst?

De Bitcoin Fear & Greed Index

Zoals we hierboven al aangeven, is de Bitcoin Fear & Greed Index enorm gedaald. De meter loopt van 0 tot 100, waarbij nul extreme angst betekent en honderd extreme hebzucht. De index houdt rekening met marktvolatiliteit, handelsvolume, de dominantie van bitcoin en andere trends in de cryptomarkt.

De dalende score volgt nadat de prijs van bitcoin (BTC) in de afgelopen 48 uur twee keer is afgewezen bij de grens van $60.000. Het lijkt een belangrijk niveau te zijn dat doorbroken moet worden om de weg hogerop te zoeken, maar de bears lijken vooralsnog de overhand te hebben. Daarvoor daalde de index door angst omtrent de terugbetaling van Mt. Gox schuldeisers en de BTC verkoop van Duitsland.

Grotere daling in opkomst?

In een bericht op X van crypto- en forexhandelaar vertelt Justin Bennett  zijn volgers over de afwijzing van bitcoin op $60.000: “We hebben nu te maken met een potentiële rising wedge, die wijst op een grotere daling.”

Op 10 juli steeg bitcoin tot $59.485, maar daalde het alweer snel naar de $57.000. Gisteren, 11 juli, steeg bitcoin tot $59.529, maar wordt ook nu gevolgd door een grote daling. In maart bereikte bitcoin nog aan all-time high van $73.800 en is sindsdien al met ongeveer 23% gedaald.

Pas op wanneer cryptomarkt ‘extreem angstig’ is

Cryptobeleggers laten zich vaak meeslepen door het sentiment, maar dit kan gevaarlijk zijn. Uit angst voor erger verkopen nieuwe beleggers hun bitcoin, vaak met verlies terwijl de koers daarna herstelt en ze met lege handen staan.

Het is daarom altijd belangrijk om niet in de paniek te schieten wanneer je dit soort nieuws leest en de tijd te nemen om zorgvuldig beslissingen te nemen en je handelsplan te volgen.

In dit soort situaties wordt vaak een bekend citaat van de legendarische belegger Warren Buffet aangehaald: “Wees angstig wanneer anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig wanneer anderen angstig zijn.”

Het bericht Cryptosentiment verslechtert: Bitcoin Fear & Greed op ‘extreme angst’ verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!