Ondanks een lopende rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder, heeft Ripple Labs Inc. een bijzondere erkenning gekregen. Het bedrijf achter de bekende coin XRP is opgenomen in de prestigieuze lijst van top 250 fintech-bedrijven voor 2024, welke is samengesteld door CNBC en Statista.

Banner Ripple 1

Ripple klimt op in de fintech-wereld

CNBC en Statista hebben hun jaarlijkse ranglijst van toonaangevende fintech-bedrijven gepubliceerd. Ripple staat op deze lijst naast grote namen als OpenSea, Coinbase en Chainalysis. De selectie is gebaseerd op een grondige analyse van verschillende prestatie-indicatoren.

De bedrijven op de lijst zijn verdeeld over acht categorieën, waaronder betalingen, bankoplossingen en digital assets. Opvallend is dat bijna een kwart van de geselecteerde bedrijven actief is in de betalingssector.

XRP presteert ondanks juridische uitdagingen

Ondanks de lopende rechtszaak met de SEC blijft XRP, de cryptocurrency van Ripple, goed presteren. Volgens data van CoinMarketcap heeft XRP momenteel een marktwaarde van $26 miljard en een dagelijks handelsvolume van $1,51 miljard. Hiermee behoort XRP tot de top 10 cryptocurrencies qua handelsvolume.

Ripple versus SEC

De erkenning komt op een moment dat Ripple verwikkeld is in een juridisch gevecht met de SEC. De beurswaakhond beschuldigt Ripple ervan meer dan $1,3 miljard te hebben opgehaald via een niet-geregistreerde aanbieding van digital assets.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, uit felle kritiek op de SEC en haar voorzitter Gary Gensler. Hij beschuldigt Gensler ervan de innovatie in de Amerikaanse cryptosector te saboteren.

Stuart Alderoty, juridisch hoofd bij Ripple, bekritiseert de SEC voor het gebruik van de term “crypto asset securities”, die volgens hem nergens in de wet voorkomt.

The post Ripple staat ondanks juridische strijd toch in de fintech top 250 lijst appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!