Ethereum (ETH) staat aan de vooravond van een historische gebeurtenis met de verwachte lancering van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze ontwikkeling zou een nieuwe mijlpaal kunnen vormen voor Ethereum, die al sinds de succesvolle overstap van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) in 2022, bekend staat om zijn vernieuwende aanpak in de cryptowereld.

De goedkeuring van de eerste spot Ethereum ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de verwachtingen hooggespannen gezet.

Recordhoogtes in staking

Parallel aan de ontwikkelingen rond de ETF’s, is er ook een grote toename in het aantal gestakete Ether. Volgens data van Dune Analytics is momenteel maar liefst 33,3 miljoen ETH, ofwel 27,8% van de totale Ether-voorraad, gestaked in verschillende contracten om het netwerk te beveiligen.

staked ethereum 11 juli 2024
Bron: Dune Analytics.

Deze stijging in staking is gunstig voor de veiligheid van het netwerk en beperkt effectief het aantal Ethers in omloop, wat normaal gesproken inflatoir zou werken op de munt.

Hoewel de totale hoeveelheid Ether groeit, wat normaal gesproken wijst op inflatie, heeft Ethereum mechanismen zoals het ‘verbranden’ van een deel van de transactiekosten om deflatie te stimuleren.

Desondanks is sinds medio april de aanvoer van Ether toch toegenomen. Dit komt door de groeiende vraag en het toenemende gebruik van Ethereum in slimme contracten en andere blockchain-toepassingen.

Vooruitzichten en marktanalyses

De handel in Ether toont robuuste liquiditeit, met een spot handelsvolume dat 80%-90% van het Bitcoin (BTC) volume in de laatste weken benadert. Dit, samen met de stijgende staking percentages, suggereert een sterke marktpositie van Ethereum.

Beleggers en analisten houden de situatie nauwlettend in de gaten, vooral met de opkomende lancering van de ETF’s, die naar verwachting de interesse in Ether verder zal verhogen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ether staking bereikt bijna piek terwijl verwachtingen voor ETF groeien appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!