De cryptomarkt laat ondanks signalen die wijzen op een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve, toch een onverwachte daling zien. Bitcoin, Ether en andere belangrijke cryptocurrencies zakken weg, terwijl de kans op een verlaging in september juist is toegenomen. Wat verklaart deze opvallende beweging?

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Cryptocurrencies en aandelenmarkten in het rood

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 3% gedaald tot $57.189. Ook andere digital assets zoals ether (-2%) en Solana (-5%) lieten verliezen zien. Deze daling loopt gelijk op met de Amerikaanse aandelenmarkten, die donderdag ook in de min sloten. De Nasdaq Composite en de S&P 500 daalden respectievelijk 1,95% en 0,88%.

Positieve inflatiecijfers leiden niet tot stijging

Deze week kregen beleggers twee positieve signalen die normaal gesproken zouden kunnen leiden tot een stijging van risicovolle beleggingen zoals cryptocurrencies:

1. Een lager dan verwacht inflatiecijfer (CPI) op donderdag

2. Uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell over “bescheiden vooruitgang” in het terugdringen van de inflatie

De nieuwe CPI-gegevens tonen dat de inflatie in juni is gedaald naar 3,0% op jaarbasis. Dit zou de weg kunnen vrijmaken voor de Fed om het rentebeleid te versoepelen.

Kans op renteverlaging stijgt

Volgens de FedWatch-tool van de Chicago Mercantile Exchange is de kans op een renteverlaging in september gestegen van 68,1% op donderdag naar 88,1% op vrijdag. Normaal gesproken zou dit positief nieuws zijn voor risicovolle beleggingen.

Onverwachte marktreactie

De gebruikelijke relatie tussen macro-economische factoren en het gedrag van risicovolle beleggingen lijkt de afgelopen 24 uur doorbroken. Ondanks de verhoogde kans op een renteverlaging, blijven de verwachte koersstijgingen uit.

Analisten van Presto Research merken op dat er mogelijk een verschuiving plaatsvindt van leidende naar achterblijvende sectoren in de markt. Of dit een nieuwe trend is, zal in de komende weken moeten blijken.

Mogelijke volatiliteit door Trump

Ondanks de huidige daling, zou de cryptomarkt binnenkort wel eens volatiel kunnen worden. De aanwezigheid van voormalig president Donald Trump op een Bitcoin-conferentie in Nashville zou voor opschudding kunnen zorgen in de markt.

The post Cryptomarkt daalt ondanks positief rentenieuws: Wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!