Coinbase Stocks

Genesis Trading stuurde de afgelopen 30 dagen 12.600 Bitcoin richting Coinbase, nadat het twee maanden geleden een schikking trof met de staat van New York. Die Bitcoin zijn goed voor ongeveer 720 miljoen dollar aan kapitaal en die worden waarschijnlijk allemaal verkocht, wat extra verkoopdruk vormt op de reeds bestaande druk van de Duitse overheid en natuurlijk de Bitcoin van Mt. Gox.

12.600 Bitcoin verkocht, nog 33.356 Bitcoin te gaan?

De wallet van Genesis Trading verstuurde al 12.600 Bitcoin naar Coinbase, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. In totaal staan er op het adres nog 33.356 Bitcoin te wachten, die met de tijd ook verkocht zullen worden.

De miljoenen dollars aan Bitcoin gaan richting de beurzen, nadat Letitia James, de advocaat generaal van de Staat New York aankondigde dat haar kantoor een schikking had getroffen met Genesis; op grond waarvan zij 2 miljoen dollar moeten terugbetalen aan hun klanten.

Het zogenaamde “Earn program” van Genesis kwam in de problemen. De beloofde rendementen aan klanten kon het niet waarmaken, waardoor gigantische problemen ontstonden voor het beursplatform. Nu voelt de markt daar dus ook de pijn van.

Gebruikers terugbetalen

Als we Letitia James mogen geloven, dan krijgen de voormalige gebruikers van het Earn program 100% van hun assets terug. Dat zou kunnen betekenen dat de Bitcoin in kwestie niet meteen gedumpt worden.

Gemini was klant bij Genesis en bracht de fondsen van zijn gebruikers onder bij het bedrijf. Zij beloven nu dat iedereen zijn assets volledig terugkrijgt. Wat dat betreft gaat het dus om een goede ontwikkeling en is niet alles verloren gegaan.

Een andere positieve ontwikkeling op dit front is dat de voormalige gebruikers van het FTX van Sam Bankman-Fried hun vermogens binnenkort ook terugkrijgen. Daarbij gaat het om een uitkering van 14 tot 16 miljard dollar in cash.

Dat laatste is belangrijk, omdat het in theorie gaat om veel Bitcoiners, die dan plotseling weer de beschikking krijgen over een behoorlijke hoeveelheid cash. Dat kapitaal kunnen ze in theorie dus gebruiken om weer Bitcoin te komen, waardoor het weer in de markt zou kunnen stromen.

Na het FTX-trauma is het natuurlijk nog maar de vraag of ze daar zin in hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!