De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de rapportagevereisten voor banken en effectenmakelaars versoepeld. Voorheen moesten deze instellingen de cryptovaluta-bezittingen van hun klanten op hun balans vermelden.

Onder de nieuwe richtlijnen kunnen ze deze vereiste omzeilen, mits ze maatregelen implementeren om de bijbehorende risico’s te beperken.

Achtergrond van de wijziging

Volgens een rapport van Bloomberg is er vanuit de SEC nieuwe begeleiding gekomen die aangeeft dat bepaalde regelingen mogelijk niet hoeven te worden gerapporteerd als schulden op de balans. Grote financiële instellingen die eerder met de SEC hebben overlegd, hebben toestemming gekregen deze rapportage vereisten te omzeilen. Ze moeten echter nog steeds garanderen dat de activa van hun klanten beschermd kunnen worden in het geval van een faillissement.

sec sab 121 eleanor terrett wetgeving tweet
Bron: Eleanor Terrett op X.

De SEC presenteerde deze richtlijnen enkele maanden voordat de crypto beurs FTX failliet ging in 2022, en vertelde banken dat de maatregelen nodig waren om investeerders te informeren over de risico’s die gepaard gaan met de cryptomarkt. Financiële instellingen hebben echter betoogd dat portemonnees en spot Bitcoin (BTC) beleggingsproducten buiten de reikwijdte van de cryptorichtlijnen moeten vallen.

Politieke ontwikkelingen rondom de regelgeving

In maart stemde de House Financial Services Committee over een resolutie om een richtlijn van de SEC, die als een barrière werd beschouwd voor banken die crypto-bewaardiensten willen aanbieden, ongedaan te maken. Deze resolutie zocht de Staff Accounting Bulletin 121, die vereiste dat banken de crypto-bezittingen van hun klanten op hun balansen rapporteerden, te herroepen. Dit leidde tot verhoogde kapitaalvereisten en weerhield banken ervan cryptodiensten aan te bieden.

Hoewel het Huis de resolutie aannam, stuitte deze uiteindelijk op een presidentieel veto. Een poging om het veto te overrulen mislukte, waardoor de richtlijn van de SEC van kracht bleef.

Implicaties voor de cryptomarkt

De aanpassing van de SEC zou het aantal bedrijven dat cryptodiensten in de VS aanbiedt kunnen vergroten, waardoor Amerikanen meer keuzemogelijkheden krijgen om te bepalen welk bedrijf zij hun crypto-investeringen willen laten beheren of bewaren.

Dit kan de adoptie van digitale activa helpen vergroten en deze integreren met traditionele valuta, wat ook hun gebruik voor alledaagse aankopen zou kunnen verbeteren.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post SEC versoepelt cryptorapportage vereisten voor banken appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!